5 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

6 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

7 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

8 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

Pozostało jeszcze 25 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki

Zobacz również

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

NA ŻYWO
Wyniki meczów 33. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]