21 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

22 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

23 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

24 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

"Marsz dla życia i rodziny 2025" na ulicach Grudziądza. Na finał - festyn rodzinny

"Marsz dla życia i rodziny 2025" na ulicach Grudziądza. Na finał - festyn rodzinny

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska

Zobacz również

Ogień i pełne trybuny! Tak kibicowaliście Pres Toruń w meczu z Motorem - zdjęcia

Ogień i pełne trybuny! Tak kibicowaliście Pres Toruń w meczu z Motorem - zdjęcia

Ten smartfon emituje najwyższe promieniowanie. Niemcy opublikowali wyniki badań

Ten smartfon emituje najwyższe promieniowanie. Niemcy opublikowali wyniki badań