https://pomorska.pl
reklama

Wałkowane/Szafran - Kuchenne Rewolucje. Restauracja zamknięta! [ZMIANY, OPINIE, MENU - 15.02.2018]

JJ
Wałkowane/Szafran w Łodzi przeszedł Kuchenne Rewolucje [ZMIANY, OPINIE, MENU]
Wałkowane/Szafran w Łodzi przeszedł Kuchenne Rewolucje [ZMIANY, OPINIE, MENU] Lukasz Gdak
Kolejna Kuchenna rewolucja została przeprowadzona w Łodzi. Magda Gessler zajęła się restauracją Szafran i stworzyła lokal z nową nazwą i nowym menu.

Restauracja „Szafran” mieści się w centrum Łodzi w pofabrycznym budynku położonym przy słynnej ulicy Piotrkowskiej. Lokal prowadzi Sylwia i pochodząca z Ukrainy Polina. To właśnie Sylwia chciała prowadzić własny biznes, a kiedy pojawiła się możliwość skorzystania przez nią z pożyczki ze środków Funduszu Unii Europejskiej, zaczęła poważnie zastanawiać się nad tym jaką firmę otworzyć. Wtedy odwiedził ją kuzyn męża ze swoją żoną- Poliną.

Polina pracowała przez jakiś czas w restauracji serwującej wschodnie potrawy i tak podczas rodzinnego spotkania narodził się pomysł otwarcia restauracji. Sylwia w ich wspólny biznes zainwestowała większą część środków finansowych, Polina zajęła się menu oraz przepisami. Restauracja serwująca mieszankę najlepszych narodowych kuchni: gruzińskiej, rosyjskiej, czy nawet uzbeckiej, mogłaby cieszyć się sporą popularnością.

Niestety już na starcie przedsięwzięcia pojawiły się przeszkody. „Szafran” z założenia miał być niewielką restauracją, niestety Sanepid zakwestionował wielkość kuchni. By otrzymać wymagane zgody, panie musiały powiększyć lokal oraz rozbudować zaplecze, co spowodowało dwukrotny wzrost kosztów. W konsekwencji zabrakło pieniędzy na wystrój sali, a właścicielki postanowiły udekorować ją samodzielnie z pomocą mężów. I choć włożyli w to wiele wysiłku efekt okazał się niezadowalający. Wnętrze restauracji zaczęło przypominać oddział szpitalny. Ze względu na niewielki budżet Sylwia i Polina nie mogły pozwolić sobie na należytą promocję lokalu. „Szafran” odwiedzała niewielka liczba gości, brak dochodów nie pozwolił więc na dalsze inwestycje, a właścicielki czuły się rozczarowane. Sylwia musiała pomagać w kuchni, Polina zarabiała tylko tyle, by opłacić bilet miesięczny na komunikację publiczną i domagała się wglądu w rozliczenia kosztów - czytamy w zapowiedzi odcinka na stronie TVN.

Restauracja Wałkowane mieści się w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 217.

Po Kuchennych Rewolucjach Szafran to już Wałkowane - restauracja, a właściwie pierogarnia. Nadal można było zjeść różne rodzaje pierogów, w tym m.in. pielmieni oraz wareniki kozackie. Zmienił się wystrój restauracji. Teraz jest w niej bardziej kolorowo. We wnętrzu dominował pomarańcz, czerwień, żółć i zieleń oraz liczne akcenty kwiatowe.

Gdy Magda Gessler wróciła dania, które zaserwowano, jej zdaniem były nieświeże i niesmaczne. Restauratorka nie zaakceptowała tej rewolucji.

Odcinek dostępny jest bezpłatnie na player.pl: tutaj

Jak czytamy na facebookowej stronie Kuchenne rewolucje - naszymi oczami "Wałkowane w Łodzi nie dotrwało do emisji i na ich stronie informacja o zamknięciu z końcem roku 2016"

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was raport na podstawie znaczenia imion. Tym razem sprawdźmy osoby o jakim imieniu mają największy temperament w sypialni. Czy imię może wpływać na nasz seksualny temperament? Oceńcie sami. Kiedy kontrola w związku może być powodem do niepokoju/DDTVN

Osoby o tym imieniu mają największy temperament - ranking zn...

Gwiazdy i hitowe programy w wiosennej ramówce TVN/DDTVN

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

k
kucharz

chcialem zabrac glos w zwiazku z tzw "rewolucjami Geslerowej". Jestem kucharzem cale zycie, malo tego studiowalem management wiec znam sie na rzeczy nie tylko z teori ale i z praktyki. Geslerowa wprowadza wszystkich w blad bo obiecuje ludziom zlote gory i gruszki na wierzbie. Zaden upadajacy busines nie jest w stanie przetrwac bez zabezpieczenia min polrocznego na czynsz, oplaty stale i wyplaty dla pracownikow. Sa to koszty zelazne i jesli ktos ich nie ma przed rewulucjami to szansa na przetrwanie rewolucji jest jak jeden na milion. Geslerowa skoro jest taka chetna do pomocy nie powinna oklamywac tych ludzi i dawac im obludnych nadzieji. Wszystko to tylko pozorna gra zeby sama siebie wypromowac, poniewaz generalnie nikt nie ma pojecia jak wyciagnac upadajacy busines z przepasci. Kazdego kto czyta niestety musze rozczarowac bo jest to prawie niemozliwe no chyba ze ktos wesprze finansowo nastepne pol roku i zagwarantuje dobry marketing. Co robi Geslerowa to obciazanie upadajacych businessow pod pretekstem nadchodzacej zmiany i rewolucji na lepsze. Przykro mi ale jesli lokal jest w zlym miejscu, i nie ma dobrych gospodarzy a pieniedzy brak to nie ma szans na rewolucje. Dobre jedzenie to tylko jedna z kilku zelaznych i twardych  zasad sukcesu w dzisiejszym swiecie jesli ktos pracuje w cateringu. 

Gdyby jej naprawde zalezalo pomoc to na dzien dobry by zapytala o kwestie finansow i przychodow i po jednym dniu mozna okreslic czy business ma sznase sie obudzic czy jest skazany na kleske.

Ta branza nie jest dla ludzi z oszczednosciami ktorzy potrafia gotowac ale dla milionerow z grubym portfelem bo to 99% podstawy sukcesu w prawie kazdej branzy. 

 

G
Gość

chcialem zabrac glos w zwiazku z tzw "rewolucjami Geslerowej". Jestem kucharzem cale zycie, malo tego studiowalem management wiec znam sie na rzeczy nie tylko z teori ale i z praktyki. Geslerowa wprowadza wszystkich w blad bo obiecuje ludziom zlote gory i gruszki na wierzbie. Zaden upadajacy busines nie jest w stanie przetrwac bez zabezpieczenia min polrocznego na czynsz, oplaty stale i wyplaty dla pracownikow. Sa to koszty zelazne i jesli ktos ich nie ma przed rewulucjami to szansa na przetrwanie rewolucji jest jak jeden na milion. Geslerowa skoro jest taka chetna do pomocy nie powinna oklamywac tych ludzi i dawac im obludnych nadzieji. Wszystko to tylko pozorna gra zeby sama siebie wypromowac, poniewaz generalnie nikt nie ma pojecia jak wyciagnac upadajacy busines z przepasci. Kazdego kto czyta niestety musze rozczarowac bo jest to prawie niemozliwe no chyba ze ktos wesprze finansowo nastepne pol roku i zagwarantuje dobry marketing. Co robi Geslerowa to obciazanie upadajacych businessow pod pretekstem nadchodzacej zmiany i rewolucji na lepsze. Przykro mi ale jesli lokal jest w zlym miejscu, i nie ma dobrych gospodarzy a pieniedzy brak to nie ma szans na rewolucje. Dobre jedzenie to tylko jedna z kilku zelaznych i twardych  zasad sukcesu w dzisiejszym swiecie jesli ktos pracuje w cateringu. 

Gdyby jej naprawde zalezalo pomoc to na dzien dobry by zapytala o kwestie finansow i przychodow i po jednym dniu mozna okreslic czy business ma sznase sie obudzic czy jest skazany na kleske.

Ta branza nie jest dla ludzi z oszczednosciami ktorzy potrafia gotowac ale dla milionerow z grubym portfelem bo to 99% podstawy sukcesu w prawie kazdej branzy. 

 

Wybrane dla Ciebie

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska