MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

Danijel Loncar z wyróżnieniem po meczu ze Stalą Mielec [OCENY POGONI]

Danijel Loncar z wyróżnieniem po meczu ze Stalą Mielec [OCENY POGONI]

Za nami wyjątkowy koncert z okazji 5-lecia Opalenickiej Orkiestry Dętej!

Za nami wyjątkowy koncert z okazji 5-lecia Opalenickiej Orkiestry Dętej!

Polecamy

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów