2 z 11
Poprzednie
Następne
Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego
Pomysły na wege grilla: #10 FASZEROWANE PIECZARKI
Składniki:
> 7 pieczarek portobello
> 100 g sera z niebieską pleśnią
> 50 g tartej mozzarelli
> pół cebuli
> 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
> pieprz
> olej rzepakowy
Przepis:
1. Z pieczarek odcinamy nóżki.
2. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia.
3. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę.
4. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut.
5. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut.
źródło: www.smaker.pl