Światowa premiera whisky odbyła się 23 maja w Warszawie - po raz pierwszy w Polsce.
Whisky wyprodukowana przez destylarnię Glenfarclas przez 58 lat leżakowała w dębowej beczcie po sherry nabierając wyjątkowych walorów smakowych. - W wyborze beczki do zabutelkowania brał udział Serge Valentin jeden z najbardziej znanych na świecie krytyków whisky, członek międzynarodowej grupy Malt Maniacs - wyjaśnia Piotr Suchodolski z Wealth Solutions. - Wyselekcjonowana beczka pochodzi z najstarszego dostępnego w Glenfarclas rocznika 1953. Jej zawartość rozlano do zaledwie 400 numerowanych butelek w formie cask strenght, czyli bez rozcieńczania. Whisky ta jest w naturalnym kolorze i niefiltrowana.
Do każdej butelki dołączona jest książka napisana na tę okazję przez Iana Buxtona, dziennikarza, pisarza oraz znawcę szkockich trunków, a Charles MacLean – kolejna znana postać w świecie whisky - dokonał pisemnej oceny tego trunku.
