1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Na kolejnych zdjęciach w galerii zobaczysz, jak krok po...
fot. Karolina Głogowska

Na kolejnych zdjęciach w galerii zobaczysz, jak krok po kroku przygotować wytrawny sernik. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 12
- 650 g twarogu sernikowego Mlekpol 18%,...
fot. Karolina Głogowska

Sernik na słono. Składniki:

- 650 g twarogu sernikowego Mlekpol 18%,
- 250 g sera mascarpone Mlekpol,
- 100 ml śmietanki UHT Łaciata 30%,
- 50 g tartego sera Jantar,
- 2 średnie jajka,
- 200 g pomidorków koktajlowych,
- łyżka mąki pszennej,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- mała pikantna papryczka,
- łyżeczka suszonej bazylii,
- pół łyżeczki ziół prowansalskich,
- bułka tarta do wysypania formy,
- sól, pieprz.

3 z 12
Twaróg sernikowy i mascarpone zmiksuj na średnich obrotach.
fot. Karolina Głogowska

Sernik na słono. Krok 1

Twaróg sernikowy i mascarpone zmiksuj na średnich obrotach.

4 z 12
Ser żółty rozdrobnij, dodaj do masy, wbij jajka i ponownie...
fot. Karolina Głogowska

Sernik na słono. Krok 2

Ser żółty rozdrobnij, dodaj do masy, wbij jajka i ponownie zmiksuj.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Zobacz również

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki