9 z 10
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. pixabay.com

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wybory prezydenckie 2025 w powiecie włocławskim. Kto wygrał? Wyniki, frekwencja

Wybory prezydenckie 2025 w powiecie włocławskim. Kto wygrał? Wyniki, frekwencja

Wybory prezydenckie 2025 we Włocławku. Kto wygrał? Wyniki głosowania, frekwencja

Wybory prezydenckie 2025 we Włocławku. Kto wygrał? Wyniki głosowania, frekwencja

Polecamy

Arłamów Business Challenge 2025 już w czerwcu pod patronatem Strefy Biznesu

NASZ PATRONAT
Arłamów Business Challenge 2025 już w czerwcu pod patronatem Strefy Biznesu

Nie zabraknie gwiazd na 660-leciu Szubina. Ale jeszcze w maju sporo się będzie działo

Nie zabraknie gwiazd na 660-leciu Szubina. Ale jeszcze w maju sporo się będzie działo

Takie emerytury ZUS wypłaci w czerwcu 2025. Mamy wyliczenia i tabelę brutto i netto

Takie emerytury ZUS wypłaci w czerwcu 2025. Mamy wyliczenia i tabelę brutto i netto