https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Niebo w ustach i na talerzu, czyli "Trendy Chef 2012" [zdjęcia]

(my)
Jean Bos, mistrz kuchni molekularnej podczas pokazu gotowania
Jean Bos, mistrz kuchni molekularnej podczas pokazu gotowania Paweł Skraba
Richard Murray, szef kuchni restauracji Compass Group z Dublina i jego zastępca - Jarosław Fojcik, zwyciężyli I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny "Trendy Chef 2012" w bydgoskim hotelu Słoneczny Młyn.

Konkurs kulinardy Trendy Chef 2012 w Bydgoszczy

Zwycięzcy przyrządzili m.in. potrawy z ryby żabnicy i foie gras (otłuszczonych gęsich wątróbek).

- Właściwie każda z ich potraw otrzymała najwyższe oceny za walory smakowe i doskonały wygląd - mówi Rafał Godziemski, szef kuchni Słonecznego Młyna i współorganizator imprezy.

Kolejny konkurs już za rok. Jego współorganizatorem będzie renomowana szkoła Le Cordon Bleu z Londynu.

Wiadomości z Bydgoszczy

Czytaj e-wydanie »

Zaplanuj wolny czas - koncerty, kluby, kino, wystawy, sport

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska