Absynt Kuchenne rewolucje
Do restauracji Mauritiana w Nowym Targu zawitała Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje. Jak zmieniła się restauracja? Co można zjeść i jak wygląda teraz restauracja pod nową nazwą - Absynt?
Jeśli jesteś fanem Magdy Gessler i Kuchennych rewolucji, zobacz koniecznie:
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Absynt opinie
O tym, czy rewolucja się udała najlepiej będą świadczyć opinie gości. Poniżej prezentujemy wybrane opinie o restauracji Absynt w Nowym Targu, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- Odwiedziłem to miejsce 2 razy (NIESTETY tak mało bo jestem z północy kraju). Za każdym razem było smacznie, miło i sympatycznie. Za drugim razem trafiliśmy na tłumy w lokalu i trafił nam się niefajny stolik, ale zaskoczyło mnie że po chwili podeszła Pani kelnerka, poinformowała że zwolnił się inny stolik i pomogła wszystko przenieść - super sprawa. Jeśli będę przejazdem zawsze tu zajadę. POLECAM - ocenia Dariusz.
Magda Gessler o programie Kuchenne rewolucje
- Bardzo przyjemna atmosfera, super wystrój. Menu ciekawe, niecodzienne połączenia, nietypowe smaki. Jedzenie smaczne, ladnie podane, choć porcje mogłyby być trochę większe. Ceny umiarkowane. Kącik dla dzieci, weekendowe animacje dla maluchów. Toaleta z przewijakiem, pieluchami, chusteczki i nocniczkiem - dodaje Marta.
- Nieźle miejsce, choć nie wszytko jest dobre - uważa Tomasz.
Szefowie kuchni zdradzają, których dań w restauracjach lepiej unikać:
Tych dań nie zamawiaj w restauracjach! - zdradzają szefowie kuchni
Absynt menu, ceny
Co można znaleźć w menu restauracji Absynt i jakie są ceny w lokalu? Aktualnie w restauracji Absynt w Nowym Targu można skosztować dań z menu jesiennego, m.in.:
- Bundz panierowany, podany z rukolą i sosem balsamicznym - 16 zł
- Zupa z grzybów leśnych z makaronem łazankowym - 16 zł
- Veloute z kukurydzy, podane z wędzoną papryką, ośmiornicą w czerwonym winie i popcornem - 26 zł
- Sałatka Absynt z chrupiącym boczkiem, sałatą rzymską, kaparami, oscypkiem, grzanką, jajkiem w koszulce, kurczakiem i sosem - 28 zł
- Potrawka jagnięca w hiszpańskim sosie z pomidorami, kiełbasą chorizo i kopytkami - 39 zł
W menu znalazły się także dania z przepisu Magdy Gessler:
- Łopatka jagnięca podana z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami (porcja dla 2 osób) - 125 zł
- Deser Lodowy - wariacja smakowa, połączenie lodów orzechowych ze smakami Podhala oraz miodem i pieczoną gruszką - 15 zł
- Żur bałkański, podany z klopsikami z jagnięciny - 16 zł
Absynt odcinek online
Odcinek Kuchennych rewolucji w restauracji Absynt w Nowym Targu można także oglądać online na player.pl: