5 z 12
Do suchych składników dodaj rozpuszczone drożdże,...
fot. Anna Daniluk

Babka z rumem. Etap 4

Do suchych składników dodaj rozpuszczone drożdże, rozpuszczone masło z mlekiem i po kolei po jednym jajku. Wszystkie składniki wymieszaj, aż osiągniesz konsystencję o średniej gęstości.

6 z 12
Ciasto przełóż do natłuszczonej miski i odstaw na godzinę do...
fot. Anna Daniluk

Babka z rumem. Etap 5

Ciasto przełóż do natłuszczonej miski i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.

7 z 12
Wyrośnięte ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy na...
fot. Anna Daniluk

Babka z rumem. Etap 6

Wyrośnięte ciasto przełóż do wysmarowanej masłem formy na babkę i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

8 z 12
Wyrośnięte ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170...
fot. Anna Daniluk

Babka z rumem. Etap 7

Wyrośnięte ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza i piecz przez 30 minut.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

Aktywny wypoczynek na początek weekendu. Parkrun Bydgoszcz - mamy zdjęcia z 26.04

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Zobacz również

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Kliknij i zobacz zwyciężczynie konkursu Miss Kujawsko-Pomorskiego. Mamy wyniki

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród