Magda Gessler o nowym sezonie "Kuchennych Rewolucji". Czym zaskoczy widzów?
źródło: DD TVN/x-news
Co króluje w MENU restauracji Aramia? Zdecydowanie potrawy kuchni arabskiej. Można zamówić tradycyjne potrawy jak hummus, bób po syryjsku, pitę i mieloną wołowinę, czyli kawtę. W restauracji arabskiej nie mogło tez zabraknąć baraniny podawanej na różne sposoby.
Aramia (w Szczecinie) po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU, ONLINE]
-O! Taką porcją można się zdecydowanie najeść na cały dzień - mówi pan Jacek, który zamówił kobbeh. - Ceny - jak na mój portfel- są raczej przystępne.
-Uwielbiam takie klimaty. Nie miałbym nic przeciwko, gdy po posiłku odbywał się np. taniec brzuca w wykonaniu jakiejś egzotycznej pani - mówi pan Krzysztof, gość Aramii.
- Jak dla mnie potrawy są chyba zbyt kaloryczne. W każdej jest ciasto lub mięso. Zdecyduję się na sałatkę - mówi pani Katarzyna, która odwiedziła restaurację po Kuchennych Rewolucjach.
Aramia (w Szczecinie) po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU, ONLINE]
- SHISH KEBAB (Szaszłyk z mielonego mięsa z baraniny i wołowiny z papryką czerwoną, cebulę i natką pietruszki (4 szt.), podawane z sałatką, pitą* oraz do wyboru: ryż / frytki / kasza ) w cenie 34 zł
- STEK WOŁOWY (Stek z polędwicy wołowej z bliskiego wschodu, podawany z cukinią, marchewką, bakłażanem, papryką czerwoną i cebulą w miodzie z imbirem i czosnkiem, sałatką oraz do wyboru: ryż / frytki / kasza) w cenie 60 zł
- KURCZAK Z GRILLA w cenie 30 zł
Aramia (w Szczecinie) po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU, ONLINE]
- BABA GHANNOUGE (Pasta z grillowanego bakłażana z jogurtem, sosem sezamowym, czosnkiem, podana na zimno, polana oliwą z oliwek i posypana natką pietruszki + pita) w cenie 15 zł
- HUMMUS (Pasta z cieciorki z jogurtem, sosem sezamowym i sokiem z cytryny, podawana na zimno, polana oliwą z oliwek i posypana natką pietruszki + pita) w cenie 12 zł
- FALAFEL ( Kotleciki z ciecierzycy(5 szt.) z natką pietruszki podawana z sosem jogurtowo-sezamowym z czosnkiem i sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem kiszonym ogórkiem zielonym + pita) w cenie 17 zł
- BÓB PO SYRYJSKU (Ciemny bób gotowany, podawany w sosie jogurtowo-sezamowym z czosnkiem, sokiem z cytryny, pomidorem i natką pietruszki + pita) w cenie 18 zł
- BÓB ARAMIA (Zielony bób smażony na oliwie z oliwek z kolendrą, czosnkiem, papryką czerwoną i z sokiem z cytryny posypany natką pietruszki + pita) w cenie 20 zł
Aramia (w Szczecinie) po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU, ONLINE]
- FATE HUMMUS Z MIĘSEM (Ciecierzyca z grzankami, polana sosem jogurtowo-sezamowym z sokiem z cytryny i czosnkiem, posypana wołowym mięsem mielonym) w cenie 28 zł
- MASHAWI (DLA DWÓCH OSÓB) Półmisek mięs: shish kebab (4 szt.), shish tauk (4 szt.), szaszłyk z grillowanych kawałków baraniny (4 szt.), podawany z sałatką, pitą*, sosem czosnkowym oraz do wyboru: ryż / frytki/ kasza w cenie 80 zł
- LAHM BAJEEN 5 szt. (Placki z ciasta krucho-drożdżowego z mielonym mięsem wołowym z pomidorem, papryką czerwoną, cebulą i natką pietruszki, podawane z sosem jogurtowym z miętą i ogórkiem zielonym) w cenie 26 zł
- FATAIER SZPINAKOWE 5 szt. (Calzone z ciasta z ciasta krucho-drożdżowego nadziewane liśćmi szpinaku z cebulą, orzechami włoskimi, summakiem i chili) w cenie 25 zł
- KOBBEH LABANIE (Prasowana kasza faszerowana mielonym mięsem wołowym z orzechami włoskimi, w sosie jogurtowym z miętą, kolendrą i kawałkami baraniny, podawane z ryżem i makaronem) w cenie 32 zł
Najseksowniejsze imiona. Sprawdź, czy jesteś na liście!