Katarzyna Zawada
Redaktor, Serwisy TematyczneStrefa Agro
849 materiałów
Z mediami jestem związana od ponad dekady. Specjalizuję się w branży agro, przez wiele lat zajmowałam się też sekcją sportową. W Polska Press pracuję już cztery lata, jestem częścią redakcji serwisów tematycznych.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Z moich tekstów dowiesz się m.in. o trwających i planowanych naborach, zmianach w dopłatach, problemach gospodarstw, protestach, świadczeniach KRUS i ZUS, cenach podstawowych produktów, a także przeczytasz wywiady z ciekawymi ludźmi z branży.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie:
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
10 najbogatszych rolników świata. Kto zbił fortunę w branży agro?
Rolnictwo to nie tylko pasja, ale także sposób na życie. Okazuje się, że branża agro może stwarzać potencjał na lukratywny biznes. Poznajcie 10 najbogatszych...
Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...
Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Domowe sposoby na przeziębienie. Jesienne syropy pomogą na gorączkę i kaszel
Idealny sposób na przeziębienie i grypę? Tej jesieni postaw na domowe syropy. Nic tak nie podniesie odporności jak naturalne składniki. Drapie w gardle? Kręci w...
Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz sam!
Domowe wędliny pachnące wędzeniem, przyprawami i… naturą. Powraca trend na swojskie wyroby. Okres pandemii w niejednym z nas obudził kulinarne talenty, coraz...
Kuchnia polska lżejsza niż 25 lat temu. Czego jemy więcej?
Na przestrzeni lat zmieniły się upodobania kulinarne Polaków. Z badania „Zwyczaje żywieniowe w Polsce. Co się zmieniło przez ostatnie 25 lat?”, przeprowadzonego...
Na świętego Marcina tylko gęsina? W Poznaniu królują jeszcze rogale
11 listopada to nie tylko obchody Święta Niepodległości, ale także dzień św. Marcina. Szczególnie świętują go poznaniacy, ale zdarza się, że w innych częściach...
NASZ PATRONATCo trzecią firmę w Polsce prowadzi kobieta. Konkurs Bizneswoman Roku po raz trzynasty
Po raz trzynasty kobiety staną do walki o tytuł Bizneswoman Roku. Na rynku małych firm usługowych aż 75 proc. z nich jest prowadzonych przez kobiety, jednak w...