5 z 7
Teraz obieramy ze skórki jabłka. Skórki zostaną dodane na...
fot. Pixabay

Teraz obieramy ze skórki jabłka. Skórki zostaną dodane na koniec do dużego garnka. Gdy grzyby z przyprawami już się zagotowały, możemy je dodać do barszczu. Gdy widzimy, że buraki zrobiły się bardziej miękkie, dodajemy soli, pieprzu i cukru.

Gdy barszcz zaczyna się gotować, dodajemy upieczoną cebulę, a także kilka goździków i kolejne ziele angielskie i liście laurowe. Wyciągnięte upieczone buraki odwijamy z folii i trzemy drobno na tarce, a następnie dodajemy do barszczu. Gdy wszystko się zagotuje dodajemy octu.

6 z 7
Barszcz musi się trochę pogotować, a następnie odstawiamy go...
fot. Pixabay

Barszcz musi się trochę pogotować, a następnie odstawiamy go i na górę dodajemy czosnek i skórki od jabłek. Cały garnek odstawiamy do następnego dnia.

Jak przygotować taki barszcz można też zobaczyć w wideo, które jest dołączone do tego materiału.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Sezon na plaży gminnej w Białym Borze pod Grudziądzem startuje 15 czerwca. Oto cennik

Sezon na plaży gminnej w Białym Borze pod Grudziądzem startuje 15 czerwca. Oto cennik

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

Polecamy

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki

Groźny wypadek na trasie Toruń - Bydgoszcz. Zderzyły się trzy samochody

Groźny wypadek na trasie Toruń - Bydgoszcz. Zderzyły się trzy samochody

Karolina Pajączkowska - taki styl ma gwiazda TV. Słynie z odważnych stylizacji

Karolina Pajączkowska - taki styl ma gwiazda TV. Słynie z odważnych stylizacji