1 z 4
Przewijaj galerię w dół

fot. Janusz Wójtowicz
Każdy przepis na barszcz wigilijny trochę się różni, ale wiele osób zachwyca się barszczem Magdy Gessler. Poznaj jego tajemnicze składniki!
2 z 4

fot. Janusz Wójtowicz / zdjęcie ilustracyjne
Magda Gessler dodaje do barszczu m.in. jabłka, by nadać mu wyjątkowy smak. Podobny przepis stosuje od lat wiele gospodyń domowych, receptura na barszcz wigilijny jest najczęściej przekazywana z pokolenia na pokolenie.
3 z 4

fot. Janusz Wójtowicz / zdjęcie ilustracyjne
Ważny jest kolor barszczu wigilijnego: najlepszy barszcz jest koloru głębokiej czerwieni, nie może być jasnoczerwony - wtedy będzie wodnisty. Z kolei kolor różowy barszczu może sugerować, że dodano do niego jakiś wzmacniaczy smaku i sztucznych dodatków.