Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bazylia i Oregano w Poznaniu po Kuchennych rewolucjach [opinie, menu, ceny]

mz
Bazylia i Oregano przeszła Kuchenne rewolucje. Poznaj opinie o restauracji, menu oraz ceny w poznańskiej restauracji.
Bazylia i Oregano przeszła Kuchenne rewolucje. Poznaj opinie o restauracji, menu oraz ceny w poznańskiej restauracji. Lukasz Gdak
Restauracja Bazylia i Oregano w Poznaniu już dawno przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Jakie opinie o restauracji mają dziś goście? Co znalazło się w menu i jakie są ceny? Sprawdziliśmy.

Bazylia i Oregano Kuchenne rewolucje

Magda Gessler przybyła na pomoc panu Jackowi, właścicielowi restauracji Bazylia i Oregano w Poznaniu. Mężczyzna przepracował wiele lat w gastronomii, nie radził sobie jednak z zarządzaniem ludźmi. Dodatkowo, pogrążały go niespłacone kredyty. Jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler? Czy rewolucja się udała?

Czarny bawół to Biały bawół po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU, CENY]

Bazylia i Oregano opinie

Zebraliśmy kilka wybranych opinii na temat restauracji Bazylia i Oregano w Poznaniu, żeby sprawdzić, czy Kuchenne rewolucje pomogły temu lokalowi. Prezentowane opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji, pisownia oryginalna.

- Mili Państwo!
Jeśli czytacie te recenzje zastanawiając się czy wybrać się na obiad do Bazylii i Oregano, to już teraz możecie sobie odpowiedzieć: TAK! Zakochałam się w tym miejscu prawie rok temu. Na pierwszy ogień poszła mozzarella z konfiturą pomidorową, która okazała się strzałem w 10! Dziś mogę szczerze powiedzieć, że jestem od niej uzależniona (razem z moją mamą). Próbowałam też wiele innych dań, takich jak między innymi: risotto z borowikami, bruschetta ze szparagami albo oliwkami i pomidorami, czy makaron z polędwiczką. ANI razu nie zawiodłam się na tej knajpce, a przyznam szczerze, że jadam tu regularnie. Wielkim plusem tego miejsca jest fakt, że można zamówić jedzenie z karty na wynos i delektować się nim także w domowym zaciszu. Dziś także razem z moim chłopakiem jedliśmy tu kolację i jak się Państwo domyślacie: nie zawiodłam się. Co do opinii o obsłudze: osobiście nie mam ŻADNYCH zastrzeżeń - miło, sympatycznie i profesjonalnie - zachwala Sara.

- Wino dobre, Obsługa miła, pizza całkiem niezła ( ciasto powinno być sztywniejsze) ale taka słaba ocena niestety za kaczuszkę która była twardawa, skóra z kaczej piersi ciągnąca i ciężka do pogryzienia, zakładam że danie mało zamawiane bo troszkę niespracowane, jednak pozostanę przy klasycznych daniach z menu jak risotto czy makarony - komentuje Piotr, przyznając restauracji 3 gwiazdki na 5.

- Polecam szczerze i serdecznie to miejsce.
Byliśmy dzisiaj na kolacji. Jedzenie pyszne ja osobiście zamówiłam na przystawkę grzanki ze szparagami i serem Taleggio a na danie główne Risotto z borowikami na białym winie z parmezanu coś pysznego!
Dawno tak dobrze nie smakowało jedzenie jak w tym właśnie lokalu. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Szef lokalu bardzo miły i zyczliwy człowiek - zachwala Patrycja.

- Wybrałem się do tej restauracji wraz z rodziną. Zupa krem z pomidorów wyśmienita, medaliony z polędwiczki rozpływały się w ustach, a nowe, jesienne menu należy spróbować, szczególnie zupy krem z dyni. Na deser zamówiliśmy tiramisu i było to dopełnienie poprzednich dań. Bardzo miła obsługa - opisuje swoje wrażenia z pobytu w lokalu Greger.

Bazylia i Oregano menu ceny

A co znalazło się w menu restauracji Bazylia i Oregano po wizycie Magdy Gessler? Czy ceny są przystępne i adekwatne do jakości?

W menu Bazylii i Oregano można znaleźć całą sekcję dań polecanych przez Magdę Gessler. Wśród nich znalazły się:
Ciasto z oliwą czosnkową i rozmarynem - 15 zł
Grzanki ze szparagami i serem taleggio
Mozzarella z bazyliowym pesto i konfiturą z pomidorów
Zupa straciatella z pierogami z parmezanem
Risotto z borówkami na białym winie z parmezanu - 36 zł
Medaliony z polędwicy wołowej w sosie grzybowo-balsamicznym - 67 zł
Tiramisu - 14 zł

Bazylia i Oregano online

Jeśli jesteście ciekawi, jak dokładnie przebiegały rewolucje w Bazylii i Oregano, zobaczcie ten odcinek online na player.pl:

Bazylia i Oregano online

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska