
Takie błędy popełniamy najczęściej, robiąc sałatkę jarzynową. Przez to sałatka traci swój tradycyjny smak a nawet może stać się groźna dla zdrowia! Przez te błędy sałatka jarzynowa może nie się po prostu nie udać.
Magda Gessler zdradziła kilka swoich trików i kulinarnych sekretów dotyczących sałatki jarzynowej. Wiele osób może się zdziwić - Magda Gessler nigdy nie dodaje kilku popularnych składników!
Sprawdź teraz szczegóły w naszej galerii >>>>>

Tego Magda Gessler nie dodaje do sałatki jarzynowej
Magda Gessler przyznała, że jest jeden składnik, którego nigdy nie dodaje do sałatki jarzynowej. To cebula! Według Magdy Gessler cebula psuje smak sałatki jarzynowej oraz szybko fermentuje, wydziela nieprzyjemny zapach. Dodanie jej sprawia, że sałatka jarzynowa przesiąka tym smakiem i zapachem, a do tego w całej lodówce czuć tylko cebulę. Ponadto sałatka jarzynowa najczęściej przygotowywana jest z okazji świąt czy rodzinnych uroczystości, dlatego zależy nam na tym, żeby smakowała gościom. Wiele osób, zwłaszcza dzieci, nie przepada za smakiem cebuli. Może więc się okazać, że sałatka jarzynowa z cebulą po prostu nie będzie smaczna.

Jakie ogórki dodać do sałatki jarzynowej?
Do sałatki jarzynowej pasują zarówno ogórki kiszone, jak i ogórki konserwowe. Ważne jest jednak, żeby przed dokładnie je odcisnąć przed dodaniem do sałatki jarzynowej. W przeciwnym wypadku sałatka może się stać bardzo wodnista i nie będzie wyglądać zbyt apetycznie.

Kiedy dodać majonez do sałatki jarzynowej?
Wiele osób dodaje majonez do sałatki jarzynowej od razu po jej przyrządzeniu, a następnie całość wstawić do lodówki na kilkanaście godzin, by składniki się "przegryzły". Okazuje się, że to błąd. Majonez czy inny sos do sałatek powinno się dodawać dopiero przed podaniem. Dodany wcześniej sos psuje smak sałatki i przyspiesza jej psucie.