Bydgoski Frymark przy ulicy Gdańskiej 8 ty razem odbywa się w świątecznym wydaniu. To miejsce, które bydgoszczanie zdążyli już pokochać. Na tydzień przed świętami wielkanocnymi, poza produktami, które można tam nabyć co tydzień, była okazja zaopatrzyć się w to wszystko, co nawiązuje, np. do niedzielnego świątecznego śniadania.
Zobacz wideo: Dawna farbiarnia na Wyspie Młyńskiej. Tak wygląda teraz. Jak się zmieni?

Tradycyjnie można było spróbować świeżego pieczywa, chałek i cynamonek. Były też chleby na zakwasie, w tym kujawski i litewski z kminkiem i miodem gryczanym. Dla miłośników akcentów śródziemnomorskich znalazł się również chleb z zielonymi oliwkami.
To Cię może też zainteresować
Produkty regionalne, ale nie tylko
Koneserzy mięsa i wyrobów z niego również nie mogą narzekać. Do wyboru kilkadziesiąt rodzajów wędlin z rodzinnej masarni z ekocertyfikatem, smalec i kiełbasa ze słoika czy polski kawior z jesiotra. Wybór mieli także smakosze serów czy ryb. Dla każdego sporo przypraw, ziół, sezonowych warzyw, jajek, specjalnie przyrządzonych zestawów sałatek i surówek, naturalnie tłoczonych soków, herbat, kaw, nalewek.
W 2018 roku frymark przeniósł się na ul. Gdańsą 8. Wcześniej, od 2015 roku wystawcy spotykali się w Kamienicy 12, przy ulicy Poznańskiej 12 sąsiadującej z Wyspą Młyńską. Jeszcze wcześniej miejscem spotkań uczestników frymarku był klub Mózg.