Konkurs uważany jest za najbardziej prestiżowe wydarzenie branży gastronomicznej w naszym kraju. Do rywalizacji stanęło 9-dwuosobowych zespołów kucharskich, zwycięzców najwyżej notowanych imprez kulinarnych w Polsce. Nad przebiegiem konkursu czuwało 7-osobowe jury kulinarnych specjalistów z 6 krajów (Polski, Francji, Portugalii, Luksemburga, Austrii i Botswany). W ramach konkursowego menu zawodnicy przygotowali przystawkę z jesiotra i gruszki oraz danie główne z gęsi i kaszy. Drugie miejsce zajął zespół z Dubiecka, Krzysztof Bobola i Maciej Undziakowicz. Na trzecim uplasowali się Jakub Kasprzak i Waldemar Trzciołek, zwycięzcy konkursu Festiwal Smaku w Grucznie.
W nagrodę, oprócz tytułu Mistrza Polski, zwycięzcy odbędą dwutygodniowy staż w najbardziej prestiżowej szkole kucharskiej na świecie - w Instytucie Paula Bocuse w Lyon we Francji.
Udostępnij
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]
- Niespodziewane problemy u Cichopek i Kurzajewskiego. Poprosili o pomoc ekspertkę