1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie mają bardzo mało kalorii i bardzo dużo składników odżywczych! Zobaczcie co dzieje się z organizmem, gdy jemy te pyszne owoce. Brzoskwinie warto jeść ze skórką, bo to tuż pod nią skrywa się największa ilość drogocennych składników, takich jak m.in.: witamina C, witamina E, witaminy z grupy B, potas, fosfor, kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń, bor, selen.
2 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie pomagają zwalczyć nowotwór piersi.
3 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie wspomagają układ moczowy i nerki
4 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie polecane są osobom chorym na anemię. Owoce te zwiększają produkcję czerwonych krwinek.