https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Co dzieje się z organizmem gdy jemy brzoskwinie? Sprawdź, czy warto włączyć je do diety

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Brzoskwinie mają bardzo mało kalorii i bardzo dużo składników odżywczych! Zobaczcie co dzieje się z organizmem, gdy jemy te pyszne owoce. Brzoskwinie warto jeść ze skórką, bo to tuż pod nią skrywa się największa ilość drogocennych składników, takich jak m.in.: witamina C, witamina E, witaminy z grupy B, potas, fosfor, kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń, bor, selen.
Brzoskwinie mają bardzo mało kalorii i bardzo dużo składników odżywczych! Zobaczcie co dzieje się z organizmem, gdy jemy te pyszne owoce. Brzoskwinie warto jeść ze skórką, bo to tuż pod nią skrywa się największa ilość drogocennych składników, takich jak m.in.: witamina C, witamina E, witaminy z grupy B, potas, fosfor, kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń, bor, selen. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brzoskwinie mają bardzo mało kalorii i bardzo dużo składników odżywczych! Zobaczcie co dzieje się z organizmem, gdy jemy te pyszne owoce. Brzoskwinie warto jeść ze skórką, bo to tuż pod nią skrywa się największa ilość drogocennych składników, takich jak m.in.: witamina C, witamina E, witaminy z grupy B, potas, fosfor, kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń, bor, selen.

Brzoskwinie są dostępne przez cały rok, jednak sezon na świeże owoce trwa od maja do października.

Brzoskwinie dodać możemy do ciast, możemy także zrobić z nich kompot, dżem lub je ususzyć. Pestki brzoskwini służą do wyrabiania dość rzadkiego oleju o delikatnym zapachu migdałów.

Co dzieje się z organizmem gdy jemy brzoskwinie?

W galerii poniżej zobaczcie, co się dzieje gdy jemy brzoskwinie. Kto powinien włączyć te pyszne owoce do diety, a kto ich unikać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska