
Przechowywanie produktów w lodówce
Zapomnij o niesmacznym, rozmiękłym i zepsutym jedzeniu! Dowiedz się już teraz co i jak trzymać w lodówce. Lista na kolejnych slajdach.

Dżemy, miody, smarowidła
Otwarte dżemy, czy marmolady możemy, lecz nie musimy trzymać w lodówce. Zazwyczaj do miesiąca mogą stać poza nią. Jednak zdecydowanie nie warto w chłodzie trzymać miodów, które się skrystalizują i kremów czekoladowych, które stwardnieją.

Pieczywo w lodówce
Pieczywa nie powinno trzymać się w lodówce, ponieważ może zrobić się czerstwe, a przez wilgoć – nawet spleśnieć. Za to mrożenie chleba czy bułek jest jak najbardziej wskazane! Zatem jeśli nie zjesz pieczywa na drugi dzień (i nie chcesz zrobić z niego tostów) to wrzuć je do zamrażalnika.

Owoce i warzywa w lodówce
Truskawki, czy maliny szybko się psują, więc warto je chować do lodówki. Jednak warzywa korzeniowe (np. buraki, marchew, pietruszka), egzotyczne (awokado, pomarańcze, cytryny) lepiej czują się w temperaturze pokojowej. Także polskie pomidory lepiej trzymać na zewnątrz – będą lepiej smakowały.