MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Niech stare zdjęcia zachęcą Cię do pisania o Zielonej Górze! Nagrody czekają!

NOWE
Niech stare zdjęcia zachęcą Cię do pisania o Zielonej Górze! Nagrody czekają!

Okręgowe Mistrzostwa Pierwszej Pomocy w Sandomierzu. Jak poszło naszym drużynom? FOTO

NOWE
Okręgowe Mistrzostwa Pierwszej Pomocy w Sandomierzu. Jak poszło naszym drużynom? FOTO

Polecamy

Andriej Kudriaszow nie żyje. Smutne wieści przekazała Abramczyk Polonia Bydgoszcz

Andriej Kudriaszow nie żyje. Smutne wieści przekazała Abramczyk Polonia Bydgoszcz

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego