1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Pierogami chętnie zajadamy się na święta Bożego Narodzenia....
fot. pixabay

Pierogami chętnie zajadamy się na święta Bożego Narodzenia. Jak sprawić, by goście i domownicy byli nimi zachwyceni? O jaki składnik wzbogacić ciasto? Sprawdź.

2 z 7
Tym tajemniczym składnikiem jest jajko. Wystarczy już jedno...
fot. pixabay

Tym tajemniczym składnikiem jest jajko. Wystarczy już jedno jajko, aby ciasto pierogowe rozpływało się w ustach. Jajo wzbogaci również walory smakowe pierogów.

3 z 7
Składniki na ciasto pierogowe z jajkiem:...
fot. pixabay

Składniki na ciasto pierogowe z jajkiem:

2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania,
1 jajko,
ok. 3/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody,
1 łyżeczka masła,
1 łyżeczka soli.

4 z 7
Przepis na ciasto pierogowe z jajkiem:...
fot. pixabay

Przepis na ciasto pierogowe z jajkiem:
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wody i wymieszaj. Stopniowo dolewaj ciepłej wody i zagnieć ciasto na jednolitą masę. Ciasto nie powinno kleić się do rąk i powinno być miękkie.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tyle kroków dziennie należy robić po 60. roku życia. Padła dokładna liczba

Tyle kroków dziennie należy robić po 60. roku życia. Padła dokładna liczba

Jak z wakacji w Grecji. Te kwiaty zmienią balkon nie do poznania

Jak z wakacji w Grecji. Te kwiaty zmienią balkon nie do poznania

Odznaczenia wojewody dla „dwunastu wspaniałych” na 35-lecie samorządu terytorialnego

Odznaczenia wojewody dla „dwunastu wspaniałych” na 35-lecie samorządu terytorialnego

Zobacz również

Trzy pokolenia wśród laureatów. Uroczysta sesja sejmiku z okazji Święta Województwa

Trzy pokolenia wśród laureatów. Uroczysta sesja sejmiku z okazji Święta Województwa

Grad medali wioślarek i wioślarzy z regionu podczas mistrzostw Polski w Kruszwicy

Grad medali wioślarek i wioślarzy z regionu podczas mistrzostw Polski w Kruszwicy