
Sałatka z fasolki szparagowej
Pyszna, sycąca, doskonała – taka jest sałatka z fasolki szparagowej! Wykaz składników i szczegółowy opis jej przygotowania znajdziesz na kolejnych slajdach.

Składniki na sałatkę z fasolki
Potrzebujesz 400 g fasolki (najlepiej zielonej), pęczek szczypiorku, 1 łyżkę stołową majonezu, pół lub całą łyżeczkę musztardy (w zależności od tego jaką ostrość chcemy osiągnąć), a także sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie sałatki
Fasolkę należy gotować ok. 15 minut. Majonez wymieszaj z musztardą, przyprawami oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Dodaj sos do fasolki i dokładnie wymieszaj. Smacznego!

Jak serwować sałatkę z fasolki?
Sałatka z fasolki szparagowej będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Szczególnie dobrze komponuje się z różnymi typami mięsa, czy jajkiem sadzonym. Warto ją serwować do dań z grilla – będzie stanowić smaczny, warzywny dodatek do karkówki, czy steka.