Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Focze mięso kulinarnym przysmakiem?

Redakcja
Czy focze mięso stanie się w Polsce kulinarnym przysmakiem? Jeden z restauratorów z Jastarni chce serwować w swoim lokalu potrawy z foki. - Dla profesjonalnego kucharza surowiec jest surowcem - mówi Piotr Lisakowski, właściciel restauracji.

Pomysł budzi jednak duże kontrowersje wśród turystów. - Nie robi się takich rzeczy. Ja bym na pewno nie zjadł - powiedział jeden z turystów.
Okazuje się, że są również entuzjaści tego pomysłu. - Bardzo lubię foki. Smakują jak delfinki - stwierdził inny z turystów.
W tej kwestii jednoznacznie wypowiadają się natomiast eksperci od ochrony środowiska. - W Polsce wszystkie gatunki fok są pod ochroną, zatem nie można na nie polować - stwierdził obrońca praw zwierząt.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska