Zobacz wideo: Nowa jadłodzielnia WSG w Bydgoszczy
Domki z piernika, konfitury, pierogi, czarnina, smalec, krokiety, okrasa, wędzone szynki czy polędwiczki, ryby, bogaty wybór serów, w tym nowości jak np. gruziński ser Sulguni i wiele innych pyszności z myślą na świąteczny stół oferowali wystawcy Frymarku bydgoskiego w niedzielę (20 grudnia). Jak zawsze nie zabrakło też propozycji dań wege. Wybierać można było wśród słodkości i świeżych wypieków.
Ze świąteczną ofertą pojawili się również rękodzielnicy, proponując nie tylko świąteczne ozdoby, ale także wyroby - od zabawek przez elementy ubioru po ceramikę - mogące być oryginalnym prezentem pod choinkę. Wytwórcy naturalnych kosmetyków także zadbali o świąteczne akcenty i zestawy.
Uwaga, kto nie zdążył zrobić świątecznych zakupów, ten na Frymarku bydgoskim będzie mieć jeszcze jedną szansę - już w najbliższą środę (23 grudnia) w godz. 10-14 - oczywiście na placu przy Gdańskiej 8 oraz na parterze byłego CH Drukarnia. Będzie to też okazja, by tuż przed Wigilią np. odebrać zamówionego wcześniej karpia lub inną rybę z ekologicznej hodowli (zamówienia do niedzieli, 20.12. - patrz fanpage Frymarku bydgoskiego).
Polecamy także
