- Od 11 do 28 listopada Święta Młodej Polskiej Gęsi Owsianej wszystkie restauracje biorące udział w akcji będą serwowały potrawy z gęsiny kołudzkiej - informuje Beata Krzemińska, rzecznik marszałka województwa kujawsko-pomorskiego. - Szefowie kuchni będą podawać gościom trzy autorskie dania przyrządzone na bazie gęsiny.
Pełna lista restauracji, w których będzie można posmakować potraw z gęsiny kołudzkiej:
Bydgoszcz - "Weranda"
Toruń - Hotel Bulwar"
Włocławek - "Młyn"
Inowrocław - "Stara Apteka"
Wysoka Wieś (Wzgórza Dylewskie - Ostróda) - "Romantyczna"
Kraków - "Ancora", Copernicus", "Stary Hotel"
Krynica - "Restauracja Szósty Zmysł"
Sopot - "Bulaj"
Kozi Gród pod Gdańskiem - "Kozi Gród"
Wigry (Suwałki) - "Dom Węgierski"
Gietrzwałd k. Olsztyna - "Karczma Warmińska"
Ryn - "Restauracja w Zamku Ryn"
Łódź - "Piotrkowska 97"
Warszawa - "restauracja Likus Concept Store", "Opasły Tom", "Piątka Ćwiartka", "Cuatro Caminos", "Papaya"
Katowice - "Ristorante Cristallo"
Pszczyna - "Stara Piekarnia"
Białystok - "Mistrz i Małgorzata"
Szczecin - "Na Kuncu Korytarza"
Łobez (Zachodniopomorskie) - "Dworek Tradycja"
Wrocław - "Hotel Platinum Palace", "Monopol"
Zakopane - "Hotel Crocus"
Poznań - "Hugo Restaurant", "Zagroda Bamberska"
Udostępnij