9 z 29

fot. Ewelina Fuminkowska
III Targi Partnerstwo z Kuchnią Ziemii Kujawskiej
Jury podczas degustacji.
10 z 29

fot. Ewelina Fuminkowska
III Targi Partnerstwo z Kuchnią Ziemii Kujawskiej
- Chcemy pokazać, że Kujawy to piękny region bogaty w tradycję i kulturę. Pomysły na coś nowego i oryginalnego się nie kończą, widać to po naszych targach. Zawsze jest coś innego - powiedziała Patrycja Butewska, organizator.
11 z 29

fot. Ewelina Fuminkowska
III Targi Partnerstwo z Kuchnią Ziemii Kujawskiej
Na festiwal, prócz lokalnych muzyków, przyjechali wykonawcy z Baruchowa, Chocenia, Brześcia Kujawskiego, Kowala i Lubania.
12 z 29

fot. Ewelina Fuminkowska
III Targi Partnerstwo z Kuchnią Ziemii Kujawskiej
Trudny wybór miało także jury, które z 15 stoisk musiało wybrać najlepszą potrawę, ekostoisko i najlepszy zespół, który zaprezentował się na festiwalu muzyki folklorystycznej "Bliżej korzeni III".