5 z 11

fot. Janusz WóJtowicz
Ile kosztuje zamówienie potraw na Wigilię?
Za barszcz czerwony trzeba zapłacić 17-20 zł za litr. Do tego można dokupić paszteciki z kapustą i grzybami, które w zależności od wielkości i rodzaju ciasta (drożdżowe lub francuskie) kosztują między 3 a 6 zł.
6 z 11

fot. Marek Zakrzewski
Ile kosztuje zamówienie potraw na Wigilię?
Zupa grzybowa z grzybami leśnymi jest droższa od barszczu - kosztuje ok. 30-35 zł za litr.
7 z 11

fot. Grzegorz Dembinski
Ile kosztuje zamówienie potraw na Wigilię?
Na świątecznym stole nie może także zabraknąć ryby po grecku. To wydatek ok. 50 zł za kilogram.
8 z 11

fot. Grzegorz Dembinski
Ile kosztuje zamówienie potraw na Wigilię?
Miłośnicy ryby w galarecie mogą kupić np. sandacza w galarecie za 65 zł za porcję (5 sztuk), karpia (200 g za 15 zł) lub pstrąga (porcja - 9 zł).