https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Jagnięcina z fasolką królowała w piątek w Hotelu City [zobacz zdjęcia]

(ak)
W konkursie na przygotowanie combra z jagnięciny z dodatkiem zielonej fasolki szparagowej zmagało się wczoraj 16 doświadczonych kucharzy z hoteli i restauracji w całej Polsce. Było smakowicie. Wygrał Jakub Walczak z Platinium Palace w Poznaniu tym samym kwalifikując się do Kulinarnego Pucharu Polski.

Pomysłów na comber z jagnięciny było wczoraj 16 - tyle, ilu uczestników X Jubileuszowych Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych w Hotelu City.

Jurorzy nie tylko każdą z potraw posmakowali, ale oceniali kucharzy przy pracy, ich pomysł na potrawę, przygotowanie oraz sposób podania.

A każdy element przygotowany był w skupieniu i bardzo dokładnie, mimo że konkurentom na ręce patrzyli goście potyczek, mieszkańcy Bydgoszczy, młodzi adepci sztuki kulinarnej.

Wygrał Jakub Walczak z Platinium Palace w Poznaniu tym samym kwalifikując się do Kulinarnego Pucharu Polski.

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska