
Dawid Wojciechowski, szef kuchni w restauracji "Salt" w hotelu Copernicus w Toruniu. Gotuje z pasją, nie lubi marnować. Poleca zapiekankę z czerstwego chleba, warzyw i grzybów.

Dawid Wojciechowski, szef kuchni w restauracji "Salt" w hotelu Copernicus w Toruniu. Gotuje z pasją, nie lubi marnować. Poleca zapiekankę z czerstwego chleba, warzyw i grzybów.

Dawid Wojciechowski, szef kuchni w restauracji "Salt" w hotelu Copernicus w Toruniu. Gotuje z pasją, nie lubi marnować. Poleca zapiekankę z czerstwego chleba, warzyw i grzybów.

Kucharz Radosław Buczkowski z "Makówka Bistro" w Toruniu już zachwycił wraz z ekipą torunian. Pokazał, jak pyszne mogą być chipsy z obierek, wegańska zupa z resztek warzyw czy pudding chlebowy. Teraz "Makówka" zagospodarowała darmową partię kalafiorów, zapiekając warzywa z serem i beszamelem.