5 z 10

fot. pixabay.com
4. Przyrządzaj potrawy jak najkrócej przed podaniem.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<
6 z 10

fot. pixabay.com
5. Mrożone warzywa gotuj bez rozmrażania.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<
7 z 10

fot. pixabay.com
6. Przechowuj w lodówce żywność wymagającą chłodzenia, aby zapobiec jej zepsuciu lub zwiędnięciu (w stałej temperaturze poniżej 0 stopni). Mrożonki trzymaj w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza. Żywność w puszkach i suszona powinna się znajdować w chłodnym i suchym miejscu.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<
8 z 10

fot. pixabay.com
7. Nie trzymaj długo mrożonek i żywności w puszkach i zawsze sprawdzaj ich datę ważności (przechowywane dłużej niż 3 miesiące tracą aż 75 procent witamin!).
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<