1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Agata Wodzień
Racuchy z jabłkami
2 z 10

fot. Agata Wodzień
Racuchy z jabłkami - przepis
Tak może wyglądać efekt końcowy. Tu racuchy z jabłkami w środku podane z twarogiem, na słodko. Te z lewej są plastrami jabłka w cieście, zaś racuch z prawej strony talerza to ciasto wymieszane z wiórkami.
3 z 10

fot. Agata Wodzień
Racuchy z jabłkami - przepis
Czego potrzebujemy? Tych samych produktów, których używamy do naleśników plus jabłka, czyli: mąka, jajka, mleko, cukier, cukier waniliowy. Tak przynajmniej wygląda moja wersja.
4 z 10

fot. Agata Wodzień
Racuchy z jabłkami - przepis
Jabłko obieramy (lub nie, jesli wolicie jeść ze skórką). Czy jakaś odmiana nadaje się bardziej, a któraś mniej? Wybieram raczej te nieco twardsze.