5 z 10
Mieszamy wszystkie składniki wraz z solą i kminkiem. Na tym...
fot. Agnieszka Romanowicz

Mieszamy wszystkie składniki wraz z solą i kminkiem. Na tym etapie dodajemy przyprawy, które chcemy czuć w kapuście. Coraz powszechniejsza jest chili, ważny dodatek do azjatyckiej wersji kiszonej kapusty, czyli kimchi. Tę należy wykonać z kapusty pekińskiej i można też dodać do niej szatkowane imbir i cebulę.

6 z 10
Wkładamy warstwami do słoja i ubijamy jedna po drugiej.
fot. Agnieszka Romanowicz

Wkładamy warstwami do słoja i ubijamy jedna po drugiej.

7 z 10
Zostawiamy w słoju miejsce, bo kapusta będzie się podnosić,...
fot. Agnieszka Romanowicz

Zostawiamy w słoju miejsce, bo kapusta będzie się podnosić, gdy ruszy fermentacja.

8 z 10
Ważne jest, żeby zachować warunki beztlenowe, dlatego...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ważne jest, żeby zachować warunki beztlenowe, dlatego osłaniamy masę folią spożywczą i talerzem, który obciążamy kamieniem. Warto ubijać kapustę przez kolejne trzy dni. W tym czasie musi być przechowywana w temperaturze pokojowej. Potem przekładamy ją do słoja z zakrętką i umieszczamy w chłodnym pomieszczeniu. Za 20 dni będzie gotowa.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Handlarz narkotyków z Dobrzynia nad Wisłą trzymał w domu ponad 3,5 kg amfetaminy

Handlarz narkotyków z Dobrzynia nad Wisłą trzymał w domu ponad 3,5 kg amfetaminy

Awantura na wiecu Karola Nawrockiego w Chojnicach. Wkroczyła policja - mamy nagranie

Awantura na wiecu Karola Nawrockiego w Chojnicach. Wkroczyła policja - mamy nagranie

Zobacz również

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach