1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Mamy prosty i sprawdzony przepis na surówkę z młodej kapusty. Przygotowanie zajmuje 10 minut. Jak ją zrobić? Zobaczcie na kolejnych slajdach naszej galerii.
2 z 5

fot. Pixabay
Młoda kapusta, a właśnie teraz taką można kupić, ma luźną strukturę. Bardzo szybko mięknie i jest gotowa do spożycia
3 z 5

fot. Agnieszka Romanowicz
Przepis na surówkę z młodej kapusty - krok 1
Młodą kapustę najlepiej rozdrobnić na szatkownicy, ale można też nożem.
4 z 5

fot. Agnieszka Romanowicz
Przepis na surówkę z młodej kapusty - krok 2
Dodajemy łyżeczkę soli, dwie łyżeczki cukru, dużą łyżkę octu (zwykłego, białego), sześć łyżek oleju (najlepiej ciemnego, bo ma dodatkowe działanie przeciwnowotworowe), doprawiamy czarnym pieprzem wedle uznania.
Po pięciu minutach surówka jest gotowa. Można ją wzbogacić siekanym koprem i zamiast cukru dodać miód.