"Kuchenne Rewolucje" w Karczmie Sielska Zagroda
W Nowym Dworze Gdańskim młode małżeństwo prowadzi Karczmę Sielska Zagroda. Anna zarządza salą, a Paweł rządzi w kuchni. Według planów miało być sielsko, smacznie i wesoło. Niestety, humory poprawiała tylko rymowana karta.
Mimo starań właścicieli, lokal świecił pustkami. Na pomoc wezwano więc Magdę Gessler. Czy "Kuchenne Rewolucje" wyratowały restaurację z opałów? - To mięso śmierdzi - skomentowała już pierwszą zaserwowaną jej potrawę znana restauratorka.
Karczma Sielska Zagroda - ZMIANY, MENU
Przystawki
Carpaccio z piersi kaczki na sałacie rzymskiej 19 zł
Borowiki na śmietanie 12 zł
Zupy 300 gr
Żurek 8 zł
Żurek w wkładką 10 zł
Gulaszowa węgierska 12 zł
Rosół z kaczki 7 zł
Rybna 12 zł
Sałatki
Nicejska z tuńczykiem 14 zł
Grecka z fetą 14 zł
Z kurczakiem 14 zł
Kuchenne Rewolucje Sielska Zagroda Nowy Dwór Gdański [OPINIE, CENY, MENU]
Dania z drobiu
Chruściki z piersi kurczaka 16 zł
Filet z kurczaka panierowany 17 zł
Filet z kurczaka z serem w sosie borowikowym 24 zł
Kotlet de volaille 19 zł
Filet z serem i szparagami 22 zł
Filet z kaczki na modrej kapuście 25 zł
(w zestawie z surówkami i frytkami lub pieczonymi ziemniakami)
Kaczka pieczona z jabłkami (pół kaczki bez dodatków) 30 zł
Dania z wieprzowiny
(w zestawie z surówkami i frytkami lub pieczonymi ziemniakami)
Schab panierowany 18 zł
Schab panierowany z serem i borowikami 24 zł
Gulasz węgierski 19 zł
Polędwica wieprzowa w sosie borowikowym lub kurkowym 26 zł
Schab zbójnika 22 zł
Karkówka z serem w sosie kurkowym 25 zł
Placek po węgiersku z zestawem surówek22 zł
Golonka w kapuście (600 g) z frytkami lub pieczonymi ziemniakami 32 zł
Dania z rusztu
Karkówka w ziołach 19 zł
Schab marynowany 19 zł
Filet marynowany 19 zł
Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami (7 szt.) 17 zł
Pierogi ruskie (7 szt.) 17 zł
Pierogi z mięsem (7 szt.) 17 zł
Kuchenne Rewolucje Sielska Zagroda Nowy Dwór Gdański [OPINIE, CENY, MENU]
"Troszkę po "Kuchennych Rewolucjach" właściciele pozwolili sobie na obniżenie poziomu podawanych dań, co niestety poszło równocześnie ze zwiększeniem cen. Pizza coraz słabsza, chociaż lokal jest ładny i ma potencjał."
"W restauracji byliśmy po "Kuchennych Rewolucjach". Było klimatycznie i smacznie, wróciliśmy tam dzisiaj... Niestety tragedia. Stoły się lepią, jakby od czasu rewolucji nie były sprzątane. Głośna muzyka z radia RMF, jak w budce z kebabem. Zero klimatu. Jedzenie jeszcze gorsze. Ledwo zagrzana, sucha pierś z kaczki na zimnej kapuście, ziemniaki w całości smażone i posypane jakby vegetą. Całość przystrojona arbuzem! Jedynie rosół trochę się bronił".
"Byliśmy w cztery osoby, wszyscy się najedli. Smacznie, świeżo, bardzo fajny wystrój. Zamówiliśmy żurek, bardzo smaczny, z jajkiem. Jedyna uwaga to brak ziemniaków w zupie/podanego chlebka bez prośby. Placek po węgiersku fajny, czuć, że świeży i duża porcja. Ja zamówiłam karkóweczkę, ale drugi raz bym niestety nie zamówiła. Dla mnie zbyt mało upieczona (krwista). Kelner bardzo miły, zabrał moją porcję i poprosił o podsmażenie. Frytki widać i czuć, że robione z ziemniaków. Dzbanek wody troszkę za drogi - 10 zł (nie ma go w karcie), a na rachunku widnieje, jako kompot".
"Przyjechałem tam z rodziną na szybki i sycący obiad. Dostałem jedno i drugie. Mięso było dobrze wysmażone, wszystko dobrze doprawione, więc zasługuje na 5 gwiazdek".
"Polecam golonkę. Jest przepyszna. Nie polecam polędwiczki z kurkami - mięso twarde i gumowate, a kurki pokrojone drobno z cebulą bez sosu".
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news