Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kartofel Buda w Łodzi - Kuchenne Rewolucje [KOMENTARZE, OPINIE - 3.01.2018]

MW-G
W 8. odcinku 16 sezonu Kuchennych Rewolucji TVN Magda Gessler odwiedza restaurację Retka w Łodzi.
W 8. odcinku 16 sezonu Kuchennych Rewolucji TVN Magda Gessler odwiedza restaurację Retka w Łodzi. kadr z 8. odcinka 16. sezonu Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler
W 8. odcinku 16 sezonu Kuchennych Rewolucji TVN Magda Gessler odwiedza restaurację Retka w Łodzi.

Choć nie obędzie się bez łez i licznych słów krytyki, mimo wszystko dzisiejszą rewolucję Magda Gessler opisuje jako naprawdę sympatyczną - nie to co w Katowicach w restauracji Le Papillon Noir [Schwarzer Schmetterling].

Zobaczcie próbkę tego, co będzie się działo podczas rewolucji w pizzerii RETKA w Łodzi:

- Ci młodzi ludzie świetnie czują się w burgerach i trzeba ten "hipsterski" klimat pociągnąć dalej, np. poprzez nowe typy burgerów. Wprowadzenie pyrów w Łodzi uważam za kompletnie nietrafiony pomysł - komentuje Katarzyna na fanpage'u Kuchennych Rewolucji na Facebooku.

- To była jedna z moich ulubionych miejscówek na Retkini. W styczniu obchodziliśmy tam urodziny, fajnie było, jedzenie pyszne. Bardzo byłem niepocieszony, że mi mają zrewolucjonizować Retkę, ale jestem ciekaw jak będzie - pisze Adam.

- Pizza i burgery były super najlepsze na Retkini. Świeże, dobre i smaczne. Oczywiście nie wszystkim musiały smakować, bo każdy ma inne podniebienie i może oczekiwać czegoś innego, jednak myślę, że sporo ludzi zgodzi się że mną że wyroby w RETKA były super! - dodaje Paul.

Pozytywne komentarze nie zmieniają jednak faktu, że pizzerii Retka w Łodzi nie udało się zdeklasować konkurencji. Sytuacja finansowa Retki była coraz gorsza, a niedługo wesele młodych właścicieli - Pauliny i Janka.. Dlatego zdesperowani postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler. Powstała Kartofel Buda.

Kartofel Buda - menu

  • Kartofel faszerowany z gzikiem i z serem kozim w cenie 14 zł
  • Kartofel faszerowany z śledziem, jabłkiem i cebulą w cenie 14 zł
  • Kartofel faszerowany grzybami i cebulą w cenie 14 zł
  • Chrupak - panierowany zestaw przekąsek w cenie 15 zł
  • Zupa dyniowa w cenie 8 zł
  • Frytki (5 rodzajów) od 6 do 10 zł za porcję (150 g)
  • Sałatka z mango, pomidorem i słonecznikiem w cenie 18 zł
  • Burgery (z wołowiną, 10 rodzajów) od 13 do 16 zł
Ostatnio mogliśmy obejrzeć kolejne odcinku Kuchennych Rewolucji. Między innymi spod Grudziądza. Wkrótce kolejna emisja odcinka z Torunia.

Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska