Choć nie obędzie się bez łez i licznych słów krytyki, mimo wszystko dzisiejszą rewolucję Magda Gessler opisuje jako naprawdę sympatyczną - nie to co w Katowicach w restauracji Le Papillon Noir [Schwarzer Schmetterling].
Zobaczcie próbkę tego, co będzie się działo podczas rewolucji w pizzerii RETKA w Łodzi:
- Ci młodzi ludzie świetnie czują się w burgerach i trzeba ten "hipsterski" klimat pociągnąć dalej, np. poprzez nowe typy burgerów. Wprowadzenie pyrów w Łodzi uważam za kompletnie nietrafiony pomysł - komentuje Katarzyna na fanpage'u Kuchennych Rewolucji na Facebooku.
- To była jedna z moich ulubionych miejscówek na Retkini. W styczniu obchodziliśmy tam urodziny, fajnie było, jedzenie pyszne. Bardzo byłem niepocieszony, że mi mają zrewolucjonizować Retkę, ale jestem ciekaw jak będzie - pisze Adam.
- Pizza i burgery były super najlepsze na Retkini. Świeże, dobre i smaczne. Oczywiście nie wszystkim musiały smakować, bo każdy ma inne podniebienie i może oczekiwać czegoś innego, jednak myślę, że sporo ludzi zgodzi się że mną że wyroby w RETKA były super! - dodaje Paul.
Pozytywne komentarze nie zmieniają jednak faktu, że pizzerii Retka w Łodzi nie udało się zdeklasować konkurencji. Sytuacja finansowa Retki była coraz gorsza, a niedługo wesele młodych właścicieli - Pauliny i Janka.. Dlatego zdesperowani postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler. Powstała Kartofel Buda.
Kartofel Buda - menu
- Kartofel faszerowany z gzikiem i z serem kozim w cenie 14 zł
- Kartofel faszerowany z śledziem, jabłkiem i cebulą w cenie 14 zł
- Kartofel faszerowany grzybami i cebulą w cenie 14 zł
- Chrupak - panierowany zestaw przekąsek w cenie 15 zł
- Zupa dyniowa w cenie 8 zł
- Frytki (5 rodzajów) od 6 do 10 zł za porcję (150 g)
- Sałatka z mango, pomidorem i słonecznikiem w cenie 18 zł
- Burgery (z wołowiną, 10 rodzajów) od 13 do 16 zł
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN