5 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

6 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

7 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Polecamy

Mecz Wda Świecie - Gryf Słupsk. Zobacz zdjęcia

Mecz Wda Świecie - Gryf Słupsk. Zobacz zdjęcia

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia