5 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

6 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

7 z 8
Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby...
fot. Andrzej Wojciechowski

Jesteśmy dumni z 1. miejsca Artura Werońskiego i Pawła Bomby w konkursie gastronomicznym „Świnia Puławska jako rarytas regionalny” w Bydgoszczy - mówi Andrzej Wojciechowski, nauczyciel Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Praktyczne-go w Grubnie, który przygotował kucharzy. - Po I etapie byli wśród sześciu wyróżnionych. W II musieli zrobić danie z mięsa ze świni puławskiej. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych (kl. IV) przyrządzili polędwicę nadziewaną marmoladą śliwkową z serem camembert, rozmarynem, kaszotto z kaszy pęczak z pietruszką i grzybami, buraczki pieczone z solą i kminkiem, glazurowane w miodzie i winie, sos z wina czerwonego, powideł śliwkowych. Podali na zastawie z czarnych łupków. Dziękuję im za ciężką pracę i pomysłowość. Tak właśnie pracuje się na nagrody. Konkurs zorganizowała -pierwszy raz - ARiMR w Bydgoszczy.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

NOWE
"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia