Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

JJZaktualizowano 
Kuchenne Rewolucje Salon kulinarny Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
Kuchenne Rewolucje Salon kulinarny Warszawa [MENU, CENY, OPINIE] Karolina Misztal
Kolejna restauracja, którą zajęła się Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach jest Abażur (Salon Kulinarny) w Warszawie.

„Salon kulinarny” to naprawdę dawny salon w domu Małgosi, pełen rodzinnych pamiątek, zabytkowych mebli i luster oraz rodzinnych portretów, a tak sentymentalne wnętrze uzupełnia robiona na zamówienie zastawa i sztućce z grawerowanym monogramem „Salonu kulinarnego”.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

Po Kuchennych Rewolucjach Salon Kulinarny przemienił się w... Abażur. Nad drzwiami wejściowymi pojawił się nowy szyld, a wewnątrz... mnóstwo pomarańczowych abażurów. Ze ścian zniknęły kiczowate obrazy i złocone ramy. Magda Gessler ociepliła ludwikowe wnętrze restauracji i co najważniejsze zmieniła menu. Co serwuje kucharz restauracji Abażur? Królują dania kuchni francuskiej. W Menu znajdują się potrawy polecane przez Magdę Gessler oraz te, które poleca szef kuchni.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

  • Babeczki z foie gras z musem z homarem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Aksamitny krem z burka z kwaśną śmietaną i nutą malinową
  • Comber z jagnięciny nowozelandzkiej zapiekany w kruszonce ziołowej oraz udziec jagnięcy w demi glace podane z owocami a'la tadżin
  • Torcik bezowy z kremem kawowym i owocami w armaniaku

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

- Super przemiana! Jestem zachwycona. Atmosfera zrobiła się luźniejsza, obsługa i właściciele w końcu się uśmiechają - mówi pani Karolina, która odwiedzała Salon Kulinarny jeszcze przed rewolucją.

-W życiu nie jadłem tak dobrze przygotowanej jagnięciny. Mięsko jest mięciutkie, rozpływa się w ustach. Bardzo smakowała mi też przystawka. Z pewnością wybiorę to miejsce, gdy będę się następnym razem stołował w mieście - deklaruje pan Zygmunt z Warszawy, który restaurację Abażur odwiedził z żoną.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3