„Salon kulinarny” to naprawdę dawny salon w domu Małgosi, pełen rodzinnych pamiątek, zabytkowych mebli i luster oraz rodzinnych portretów, a tak sentymentalne wnętrze uzupełnia robiona na zamówienie zastawa i sztućce z grawerowanym monogramem „Salonu kulinarnego”.
Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
Po Kuchennych Rewolucjach Salon Kulinarny przemienił się w... Abażur. Nad drzwiami wejściowymi pojawił się nowy szyld, a wewnątrz... mnóstwo pomarańczowych abażurów. Ze ścian zniknęły kiczowate obrazy i złocone ramy. Magda Gessler ociepliła ludwikowe wnętrze restauracji i co najważniejsze zmieniła menu. Co serwuje kucharz restauracji Abażur? Królują dania kuchni francuskiej. W Menu znajdują się potrawy polecane przez Magdę Gessler oraz te, które poleca szef kuchni.
Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
- Babeczki z foie gras z musem z homarem i konfiturą z czerwonej cebuli
- Aksamitny krem z burka z kwaśną śmietaną i nutą malinową
- Comber z jagnięciny nowozelandzkiej zapiekany w kruszonce ziołowej oraz udziec jagnięcy w demi glace podane z owocami a'la tadżin
- Torcik bezowy z kremem kawowym i owocami w armaniaku
Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
- Super przemiana! Jestem zachwycona. Atmosfera zrobiła się luźniejsza, obsługa i właściciele w końcu się uśmiechają - mówi pani Karolina, która odwiedzała Salon Kulinarny jeszcze przed rewolucją.
-W życiu nie jadłem tak dobrze przygotowanej jagnięciny. Mięsko jest mięciutkie, rozpływa się w ustach. Bardzo smakowała mi też przystawka. Z pewnością wybiorę to miejsce, gdy będę się następnym razem stołował w mieście - deklaruje pan Zygmunt z Warszawy, który restaurację Abażur odwiedził z żoną.
Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news