Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

JJ
Kuchenne Rewolucje Salon kulinarny Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]
Kuchenne Rewolucje Salon kulinarny Warszawa [MENU, CENY, OPINIE] Karolina Misztal
Kolejna restauracja, którą zajęła się Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach jest Abażur (Salon Kulinarny) w Warszawie.

„Salon kulinarny” to naprawdę dawny salon w domu Małgosi, pełen rodzinnych pamiątek, zabytkowych mebli i luster oraz rodzinnych portretów, a tak sentymentalne wnętrze uzupełnia robiona na zamówienie zastawa i sztućce z grawerowanym monogramem „Salonu kulinarnego”.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

Po Kuchennych Rewolucjach Salon Kulinarny przemienił się w... Abażur. Nad drzwiami wejściowymi pojawił się nowy szyld, a wewnątrz... mnóstwo pomarańczowych abażurów. Ze ścian zniknęły kiczowate obrazy i złocone ramy. Magda Gessler ociepliła ludwikowe wnętrze restauracji i co najważniejsze zmieniła menu. Co serwuje kucharz restauracji Abażur? Królują dania kuchni francuskiej. W Menu znajdują się potrawy polecane przez Magdę Gessler oraz te, które poleca szef kuchni.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

  • Babeczki z foie gras z musem z homarem i konfiturą z czerwonej cebuli
  • Aksamitny krem z burka z kwaśną śmietaną i nutą malinową
  • Comber z jagnięciny nowozelandzkiej zapiekany w kruszonce ziołowej oraz udziec jagnięcy w demi glace podane z owocami a'la tadżin
  • Torcik bezowy z kremem kawowym i owocami w armaniaku

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

- Super przemiana! Jestem zachwycona. Atmosfera zrobiła się luźniejsza, obsługa i właściciele w końcu się uśmiechają - mówi pani Karolina, która odwiedzała Salon Kulinarny jeszcze przed rewolucją.

-W życiu nie jadłem tak dobrze przygotowanej jagnięciny. Mięsko jest mięciutkie, rozpływa się w ustach. Bardzo smakowała mi też przystawka. Z pewnością wybiorę to miejsce, gdy będę się następnym razem stołował w mieście - deklaruje pan Zygmunt z Warszawy, który restaurację Abażur odwiedził z żoną.

Kuchenne Rewolucje Abażur (Salon kulinarny) Warszawa [MENU, CENY, OPINIE]

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska