W jednej ze stolic Kaszub - w Kościerzynie, swoją restaurację Zajazd Parada prowadzi pan Zygmunt. Właściciela wspierają dwie kobiety - żona Basia oraz synowa Kasia.
Niestety, panie nie zawsze potrafią dojść do porozumienia, a ich brak zgody nie wpływa zbyt dobrze na Zajazd Parada. Choć kusi on domowymi obiadami i najlepszymi kurczakami z rożna, to odstrasza gości brakiem wyrazu i koszmarnym wystrojem.
Charakter Zajazdu Parada mogą zmienić tylko Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler. Znana restauratorka tym razem wejdzie w paradę zwaśnionym członkom rodziny, a przy tym odkryje prawdziwą gwiazdę tego miejsca. Będzie jak w amerykańskim filmie, tylko... czy zakończy się happy endem?
![Kuchenne Rewolucje - Bar Zigi w Kościerzynie [ZMIANY, OPINIE, MENU]](https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/48/e7/5a70365959ccd_p.jpg?1517303385)
Bar Zigi w Kuchennych Rewolucjach
Zajazd Parada przy ul. Kościuszki 34 w Kościerzynie przed wizytą Magdy Gessler był świecił pustkami. Stoliki stały zakurzone a pracownicy zwyczajnie nudzili się, bo nie mieli dla kogo gotować ani kogo obsługiwać.
Kuchenne Rewolucje w Barze Zigi
Wizyta Magdy Gessler odmieniła wszystko. Restauratorka doceniła flaki i gołąbki. Zauważyła też silny konflikt między synową a teściami. Uznała więc, że czas najwyższy aby szefostwo przekazało pałeczkę młodszemu pokoleniu.
Zajazd Parada zamieniono na Bar Zigi. Nadal daniem głównym i wizytówką Baru Zigi pozostały kurczaki.
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
Bar Zigi - MENU
Zupa pomidorowa, ogórkowa czy żurek - 6,50 zł
Flaki - 8 zł
Schabowy z dodatkami - 21 zł
Gołąbki - 16 zł
Skrzydełka w cieście - 21 zł
Kurczak z rożna - 20 zł/kg
Bar Zigi - OPINIE
- Zjedliśmy hamburgery z prawdziwego mięsa. Pyszne, świeże. Na pewno tam zawitamy jeszcze - Katarina.
- Jeden minus za brak klimatyzacji - w barze było bardzo gorąco i po wyjściu śmierdzieliśmy jedzeniem. Aczkolwiek jedzenie smaczne, świeże a porcje bardzo duże! Przy cenie 19 zł za cały obiad to naprawdę przyzwoite. Jest to bar, wiec nie powinno się tego miejsca oceniać jak restauracji - Ewa.
- Na plus zasługują bardzo duże porcje za rozsądną cenę oraz obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie bardzo smaczne. Minus to brak dobrej wentylacji, więc zapach smażonych potraw utrzymuje się na ubraniu przez bardzo długi czas. Przydałoby się też odnowienie farby na ścianach i suficie - Krzysztof.
- Jedzenie smaczne, obsługa miła to na plus... Niestety lokal zaniedbany, duszno, brudno. To nie zachęca do ponownych odwiedzin - Adam.
Tłusty Czwartek 2018 - informacje, porady, zdjęcia
Ile kalorii ma pączek, a ile faworek?
Tłusty czwartek 2018. Skąd wzięła się tradycja?
Tłusty czwartek 2018. Kiedy wypada?
Tłusty czwartek 2018. Co to jest za święto?
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN