Właścicielami Bistro Oliwka (mieszczącego się przy ul. Pawilońskiej 61 na łódzkim Radogoszczu) są Daniel i Karolina. Daniel pracował w kilku warszawskich restauracjach jako menedżer. W końcu jednak razem z żoną Karoliną przeprowadzili się do jej rodzinnej Łodzi i postanowił właśnie tam otworzyć lokal. Tak powstało Bistro Oliwka -mała restauracja na Radogoszczu, w której z założenia miały być serwowane dania kuchni włoskiej.
Kuchenne rewolucje Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź [MENU, OPINIE, CENY]
- Jedzenie przepyszne, a obsługa fantastyczna. Zawsze wszystko jest świeże i bardzo smaczne- uważa pani Gosia, która odwiedziła Bistro La Rosa po Kuchennych Rewolucjach.
- Wyśmienita polędwiczka wieprzowa w sosie oliwkowym. Miejsce jest bardzo przytulne, a obsługa uśmiechnięta. Szkoda, że lokal znajduje się na Radogoszczu, a nie np. w centrum Łodzi- mówi pan Krzysztof, łodzianin.
-Jedzenie przepyszne i przecudowna atmosfera, a obsługa... ulubiona! Na szczęście pani Gessler udało się nie popsuć ani miejsca ani ludzi, a nowy wystrój jest w porządku, choć naprawdę było tam miło i ładnie - Teraz trochę więcej glamour, ale na szczęście bez barokowego nadmiaru- mówi pani Jola z Łodzi, która odwiedziła Bistro La Rosa po Kuchennych Rewolucjach
Kuchenne rewolucje Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź [MENU, OPINIE, CENY]
Po Kuchennych Rewolucjach w kameralnym Bistro La Rosa obowiązuje tygodniowe MENU. Każdego dnia oferowany jest inny zestaw obiadowy [zupa i drugie danie]. Lokal otwarty jest w godzinach 13-19. W Bistro Las Rosa realizuje także zamówienia na wynos.
Kuchenne rewolucje Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź [MENU, OPINIE, CENY]
Menu Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź
- zupa gulaszowa
- zupa ogórkowa
- zupa jarzynowa
- zupa pomidorowa z makaronem
- zabielany barszczyk czerwony z ziemniakami
- krupnik na gęsinie
- rumsztyk wołowy z duszoną cebulką podany z opiekanymi ziemniakami i zestawem surówek
- pieczona szynka pod sosem chrzanowym podaną z kopytkami i zasmażanymi buraczkami
- grecki gyros z warzywami i serem feta podany z frytkami i zestawem surówek
- klopsiki z indyka pod sosem koperkowo-ogórkowy podane z ryżem I sałatką z porów
- schab po prowansalsku zapiekany z pomidorami i mozarellą podany z opiekanymi ziemniakami I zestawem surówek
- bitki wieprzowe w sosie podane z kopytkami i zasmażanymi buraczkami oraz na filet z kurczaka z plastrem chrupiącego bekonu i jajkiem sadzonym podany z ziemniaczanymi i talarkami i zestawem surówek
Kuchenne rewolucje Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź [MENU, OPINIE, CENY]
Menu Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź
- filet z kurczaka po grecku na warzywach z serem feta i oliwkami Kalamata podany z opiekanymi ziemniakami i sałatą vinaigrette stek z halibuta na duszonym szpinaku podany z ryżem z warzywami
- sztufada wołowa z sosem z podgrzybków podaną z chrzanowym purée i fasolka szparagową
- panierowany filet z miruny nowozelandzkiej podany z sosem tatarskim, ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty
- bryzol z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami z patelni podany z frytkami i zestawem surówek
- gulasz węgierski z warzywami podany z kluskami na parze i zestawem surówek
- bryzol z indyka w jajku podany z ziemniakami puree i sałatą ze śmietaną inaczej
- pieczeń z karkówki na pikantnych warzywach podaną z ryżem i sałatka z porów
Kuchenne rewolucje Bistro Oliwka (La Rosa) Łódź [MENU, OPINIE, CENY]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news