Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje. "Dzikie wino" / "Świnka i Rybka" Reda [OPINIE, MENU, CENY, ONLINE]

mz, AIP
Magda Gessler przeprowadziła kuchenne rewolucje w restauracji "Dzikie wino", zmieniając nazwę na "Świnka i Rybka". Czy to pomogło? Poznajcie opinie o restauracji, menu oraz ceny.
Magda Gessler przeprowadziła kuchenne rewolucje w restauracji "Dzikie wino", zmieniając nazwę na "Świnka i Rybka". Czy to pomogło? Poznajcie opinie o restauracji, menu oraz ceny. Lukasz Gdak
Restauracja "Dzikie wino" w Redzie przeszła Kuchenne rewolucje. Magda Gessler zmieniła jej nazwę na "Świnka i Rybka". Jakie są opinie gości o restauracji? Co można znaleźć w menu? Sprawdziliśmy.

Kuchenne rewolucje: "Dzikie wino" Reda

Dlaczego Magda Gessler była potrzebna w restauracji "Dzikie wino" w Redzie? Jak czytamy na stronie programu, restauracja „Dzikie wino” miała być rodzinną inwestycją, którą wymyśliła żona pana Stanisława. Niestety zanim ukończono budowę, kobieta zmarła.

Rodzina dołożyła wszelkich starań, żeby zrealizować marzenie matki i żony i doprowadzili inwestycję do końca. Szybko okazało się, że prowadzenie restauracji ich przerasta, bo restauracja "Dzikie wino" wpędziła rodzinę w długi. Dlatego pan Stanisław do rodzinnego biznesu włączył swoją nową partnerkę Marię – specjalistkę od gastronomii. Jego decyzja jednak nie poprawiła sytuacji materialnej, ale pogorszyła i tak już złe relacje z dziećmi.

Czy Magdzie Gessler uda się uratować restaurację "Dzikie wino"? Przekonamy się oglądając odcinek Kuchennych rewolucji w restauracji "Dzikie wino" w Redzie. Odcinek jest dostępny także online na player.pl:

"Dzikie wino" / Świnka i Rybka Reda opinie

Magda Gessler zmieniła nazwę restauracji "Dzikie wino" na "Świnka i Rybka". Jakie zdanie o restauracji po Kuchennych rewolucjach mają goście? Przytaczamy wybrane opinie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).

- Do restauracji trafiliśmy zachęcani Kuchennymi Rewolucjami. Niestety zawiedliśmy się okropnie. Powolna obsługa i bardzo słabe jedzenie. Nie polecam. Więcej tam nie wrócę - ocenił Luki88xx.

- W tej restauracji byłam z rodziną drugi raz. Pierwszy- jakieś pół roku po rewolucji i muszę przyznać że było pysznie. Zachwyciłam się wtedy. W ten weekend byliśmy znowu i cóż - już tam nie wrócę. Zamiast domowych frytek - mrożone (czyżby nie warto już robić własnych), schabowy stanowi 3/4 tłuszczu i żył (najgorszego gatunku), oczywiście puere nie ma (niedziele, godz. 14). Ryba z menu Magdy Gessler- no cóż najsmaczniejszy był pomidor. Najbardziej zależało mi na czekoladowym ciastku. Poprzednim razem było tak pyszne że prawie ze sobą o nie walczyliśmy, teraz jest to zwykła babka z proszku i do tego zjełczałe maliny. Po tym deserze myślałam że się popłaczę. WSTYD. Nie polecam, całą noc się męczyłam po tym jedzeniu. O brudzie nie wspomnę. I jeszcze zimno (trzeba jeść w kurtce). Płatność tylko gotówką, bo terminal ciągle zepsuty. Smutne. Jak można zaprzepaścić taką szansę. Weźcie przykład z Beki w Pucku - tam trudno o stolik. Dobrze że w Wejherowie są co najmniej 3 pyszne restauracje na samym deptaku, przynajmniej mam blisko. Świnkę i rybkę będę omijać "szerokim łukiem" - ocenia Agata.

- Weszliśmy trochę z przypadku. Spędzając kilka dni na wybrzeżu zobaczyliśmy "z drogi" szyld. Szybkie skojarzenie z pewnym programem w tv i decyzja. Jemy! Kuchnia doskonała. Obsługa na poziomie. Ceny akceptowalne. Zdecydowanie miejsce warte polecenia - wspomina Maciej.

- Nigdy wiecej! Zimno jak w lochach. Jedzenie niby wg Magdy Gessler - Ale Pani Magda na pewno nie przepuscilaby tej rewolucji z tak slabym, zimnym jedzeniem. Pani kelerka zapytała czy moje 4-tygodniowe dziecko tez bedzie jadlo dorsza.. brawo! zupy świnka i rybka kucharz za malo ugotowal. O 14 juz nie bylo. Mąż wzial gulaszowa- nieporozumienie. Bardzo nie polecam!!- komentuje Aleksandra.

- Przepiękne wnętrze , sam budynek robi duże wrażenie,ale niestety tylko to . Przystawka sama w sobie była bardzo dobra , niestety dania główne - masakra . Przykro mi to pisać, ale ryba którą dostałam wcale nie przypominała dorsza,ani w smaku ani w zapachu. W sumie nie miała żadnego smaku...Stek zamówiony przez partnera - guma.Duże porcje , ale niestety niesmaczne,kolacja miała być odskokiem od codzienności a niestety pozostawiła sam niesmak
Rozczarowanie - wspomina swój pobyt w restauracji Agata.

"Dzikie wino" / Świnka i Rybka Reda menu, ceny

Co znalazło się w menu restauracji "Świnka i Rybka" po Kuchennych rewolucjach? Ile kosztują dania w restauracji po rewolucjach? W restauracji "Świnka i Rybka" po programie można znaleźć w menu:

  • pieczony schab z wędzonką własnej roboty, podlany koniakiem i śmietaną, z puree ziemniaczanym, pieczoną cykorią i pomarańczami za 36 zł
  • zupę Świnka i Rybka, czyli połączenie lądu i morza z pulpetem wieprzowym i filetem z dorsza, dużą ilością pomidorków koktajlowych, marchewki i świeżych ziół w cenie 12 zł
  • smażonego dorsza z pieczonymi ziemniakami i pomidorem i z sosem w cenie24 zł
  • foundue z kaszubskich serów za 16 zł
  • zylc kaszubski "z sosem musztardowym i pięćdziesiątką destylatu ziemniaczanego" za 7 zł

Wideo: Pogoda na dzień + 4 kolejne dni (31.07 + 01-04.08.2017) | POLSKA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska