https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 25.04.2018]

JJ
Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 24.08.2017]
Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 24.08.2017] Paweł Relikowski
Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji przyjedzie do Łodzi. W dzisiejszym odcinku słynna restauratorka odmieniała restaurację El Toro przy ul. Narutowicza.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

Małżeństwo, Ania i Michał, wyjechali na wakacje do Hiszpanii, gdzie zauroczeni tym krajem spędzili... aż 10 lat! Michał pracował jako kucharz w hiszpańskich restauracjach, zdobywając wiedzę na temat tajników tamtejszej kuchni. Jak sam twierdzi, gotował w renomowanych restauracjach, a nawet miał zaszczyt gotować dla hiszpańskiego króla!

Kiedy los sprowadził ich z powrotem do Polski, Michał razem z Agnieszką uznali, że otworzą własną restaurację z kuchnią hiszpańską w ich rodzinnej Łodzi. Michał pewny swojej wiedzy i doświadczenia uznał, że powodzenie mają gwarantowane, więc zainwestowali w to przedsięwzięcie wszystko, co mieli - tak powstało „El Toro”.

Michał, układając kartę, doszedł jednak do wniosku, że dla łodzian hiszpańskie dania należy zmodyfikować, tzn.: nieco spolszczyć, żeby mogły trafić w polski smak. Najwyraźniej jednak jego kuchnia nie trafiła w ich gusta, ponieważ „El Toro” okazało się być nietrafioną inwestycją. Restauracja świeci pustkami, a właściciele zalegają już z czynszem i wypłatami dla pracowników. W dodatku nie potrafią znaleźć przyczyny swojego niepowodzenia i coraz częściej myślą o powrocie do Hiszpanii. Dlatego zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler, specjalistkę od sytuacji beznadziejnych, która przecież sam mieszkała kilka lat w Hiszpanii.
Niestety, okazało się, że podstawowe i proste hiszpańskie dania – np. tortilla, które zamówiła znana restauratorka – okazały się być niewypałem.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

-Było idealnie! Pyszne potrawy, paella super, piękne nakrycie stołu, czysto, przemiła obsługa, sangria z rumem, pomarańczami i mieszadełkami z lasek cynamonu, krewetki grillowane i kalmary, a na koniec nieziemskie ciasto migdałowe z wiśniami i bitą śmietaną. Bardzo, bardzo dziękuję - dzieli się swoim zdaniem na stronie restauracji El Toro pani Daria z Łodzi.

-Szpinak z orzechami i rodzynkami - zjawiskowy!. Natomiast jagnięcina dobra, ale na talerzu stanowczo było jej za mało w takiej cenie i kompletnie nieudane pure ziemniaczano-selerowe, które było jakimś kleikiem bez wyczuwalnego selera. Tapasy po 3 zł - za drogie; powinny być dawane chociaż po 1 szt. za darmo jako starter. Ciasto migdałowe dobre. W mojej skali daję 4/10.- uważa pan Artur, który gościł w restauracji El Toro po Kuchennych Rewolucjach.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

  • Marynowany filet z kurczaka z puree ziemniaczanym selerowym w cenie 20 zł

  • Grillowany stek rostbefu w cenie 30 zł

  • Grillowana dorada w cenie 32 zł

  • Grillowane krewetki 5 szt w cenie 38 zł

  • Jagnięcina w warzywach i białym winie w cenie 30 zł

  • Jagnięce pulpeciki w cenie 20 zł

  • ensalada mixta/ sałata rzymska, pomidor, tuńczyk, jajko w cenie 18 zł

  • sałata rzymska w cenie 10 zł

  • pieczone ziemniaki z sosem bravas w cenie 8 zł

  • sałatka warzywna z tuńczykiem

  • mule w cenie 14, 99zł

  • pieczony królik z ziemniakami

  • gulasz z wołowiną i warzywami

  • schab faszerowany

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

  • Omlet hiszpański w cenie 7zł
  • Zupa z soczewicy w cenie 12 zł
  • Kalmary w cenie 15 zł
  • Hiszpańskie kiełbaski w cenie 20 zł
  • Krokiety z dorsza 5 szt. w cenie 20zł
  • Krewetki na oliwie z czosnkiem 10 szt. w cenie 30 zł
  • talerz Jamon Serrano w cenie 32 zł

Desery:

  • ciasto migdałowe z bitą śmietaną i powidłami w cenie 12 zł
  • mus czekoladowy w cenie 12 zł
  • flan w cenie 6 zł

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

Oglądasz KUCHENNE REWOLUCJE? Jesteś fanem MAGDY GESSLER? Jeśli tak, to ten quiz jest dla ciebie!

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Komentarze 6

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Maniek
Dawno zamknięte
G
Gość
W dniu 22.03.2018 o 11:59, WojtekJackowski napisał:

Mój znajomy ma dwie restauracje i według niego, jeśli ktoś potrzebuje pomocy kuchennych rewolucji to długo nie utrzyma się na rynku. Ten program ma (a przynajmnije miał) 20tyś na jedną "rewolucję". Jesli jednak zmiany wymagały większych nakładów to kontrakt był tak skonstruowany, że właściciel musiał wykładać pieniądze z włąsnej kieszeni. Raz byłem w restauracji po takich rewolucjach. Dywan na ścianach, cholera wie jakie jedzenie było wciśnięte w ten dywan. Zamówiliśmy przystawki i na tym skończyliśmy. Być może są jakieś dobre restaurajce, które po tym programie odżyły, ja jednak omijam szerokim łukiem ;)

 

I bardzo dobrze , że nie z mojej. :ph34r:  Zdecydował się  na restauracje, musi wiedzieć jakie to za sobą pociąga konsekwencje . Już i tak dobrze, że Gessler pomaga i uczy jak gotować oraz robi porządki na zapleczach, pozbywając się brudu i chemii.

ja nie omijam, wręcz przeciwnie- zawsze korzystam z nich po trasie.

W
WojtekJackowski

Mój znajomy ma dwie restauracje i według niego, jeśli ktoś potrzebuje pomocy kuchennych rewolucji to długo nie utrzyma się na rynku. Ten program ma (a przynajmnije miał) 20tyś na jedną "rewolucję". Jesli jednak zmiany wymagały większych nakładów to kontrakt był tak skonstruowany, że właściciel musiał wykładać pieniądze z włąsnej kieszeni. Raz byłem w restauracji po takich rewolucjach. Dywan na ścianach, cholera wie jakie jedzenie było wciśnięte w ten dywan. Zamówiliśmy przystawki i na tym skończyliśmy. Być może są jakieś dobre restaurajce, które po tym programie odżyły, ja jednak omijam szerokim łukiem ;)

e
executor2018

na twoją głowę juz nic nie pomoże

d
donatan
W dniu 06.03.2018 o 15:24, Antek napisał:

Ja tam akurat nie jadłem chociaż kocham odwiedzać restauracje z kuchnią hiszpańską, ale ostatnio w Warszawie odkryłem naprawdę świetną hiszpańską kuchnię La Iberica na Burakowskiej. 

Nie masz czego żałować, duszno i parno i średnio smacznie,

A
Antek

Ja tam akurat nie jadłem chociaż kocham odwiedzać restauracje z kuchnią hiszpańską, ale ostatnio w Warszawie odkryłem naprawdę świetną hiszpańską kuchnię La Iberica na Burakowskiej. 

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska