Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje Kaskada smaku [CENY, MENU, OPINIE - 7.05.2018]

JJ
Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE, 1.09.2017]
Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE, 1.09.2017] Polskapress
Kuchenne rewolucje Kaskada smaku. Zmiany widać już na pierwszy rzut oka.

Zmiany widać już na pierwszy rzut oka. Z wnętrza lokalu zniknęły jasnozielone dodatki i ciemne meble oraz błyszczące powierzchnie. Zrewolucjonizowana została także karta MENU. Co teraz serwuje szef kuchni Bistro Zawijane?
Przede wszystkim potrawy polecane przez Magdę Gessler, czyli...

Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE]

  • Schab z kostką faszerowany kapustą zasmażaną z grzybami z ziemniaczanym puree i sosem myśliwskim w cenie 28zł
  • Szynka zwijana z wędzoną słoniną,kwaszonym ogórkiem i białą cebulą z kaszą pęczak i zasmażanymi buraczkami w cenie 28zł
  • Soczysta pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami,białym serem i rukolą z plackami ziemniaczanymi,sosem rozmarynowym i miksem sałat w cenie 29zł
  • Sałatka Cezar na sałacie rzymskiej z grillowaną piersią kurczaka,pomidorkami koktajlowymi,ziołowymi grzankami,pieczonym bekonem,parmezanem i sosem cesarskim w cenie 19zł
  • Sałatka z opiekanym kozim serem,kruchymi sałatami,karmelizowanymi orzechami i owocami sezonowymi. Skropiona sosem balsamicznym w aromacie malin w cenie 20zł
  • Sałatka z wędzonym łososiem,kruchymi sałatami,marynowanymi warzywami i sosem musztardowo-miodowym w cenie 19zł
  • Zawijany śledź po tatarsku z marynowanymi warzywami i gotowanym jajkiem serwowany na kiślu z dodatkiem czerwonego wina w cenie 16 zł
  • Wędzony łosoś nadziewany szczypiorkowym twarożkiem z sosem musztardowym w cenie 22 zł
  • Krem z białych warzyw z dodatkiem koziego sera i gałki muszkatołowej w cenie 13 zł
  • Bulion wołowy gotowany ze świeżymi pomidorami z wkładką z mięsa z ogonów wołowych i domowym makaronem w cenie 12 zł
  • Kulebiak z ciasta drożdżowego faszerowany łososiem z bulionem w cenie 32 zł
  • De volaille smażony na maśle klarowanym w zestawie z tłuczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem w cenie 24 zł
  • Zawijasy z polędwicy wołowej faszerowane wędzonką i prawdziwkami z kaszą jęczmienną i buraczkami zasmażanymi ze skwarkami w cenie 49 zł
  • Pierogi z cielęciną i sosem z prawdziwków w śmietanie (6 szt) w cenie 22 zł
  • Naleśniki wypełnione paschą z bakaliami i rodzynkami gotowanymi w rumie,polane koglem-moglem (2 szt.) w cenie 15 zł

Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE]

Bistro Zawijane przygotowało też specjalną ofertę dla najmłodszych gości. Rosołek z makaronem albo pomidorowa jako pierwsze danie, a danie główne: pierś z kurczaka albo polędwiczki. Szeroka oferta czeka na gości lokalu przy barze. Można wybierać spośród wina i piwa albo zamówić jeden z drinków. Dla abstynentów przygotowano zimne napoje i tradycyjną kawę oraz herbatę.

Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE]

"Szczerze to pierwszy raz przyszliśmy z rodziną bo nas schludne wnętrze przyciągnęło...teraz brak słów...ale wpadniemy sprawdzić czy jedzonko zostało tak pyszne jak pamiętamy"- pisze na stronie Bistro Zawijane pani Paulina.

Podobnego zdania jest pani Hania, gość zrewolucjonizowanej restauracji:

"Wybraliśmy się do Bistro na urodzinowy, rodzinny obiad w 7 osób i muszę przyznać, że byliśmy bardzo zadowoleni. Kelnerka bardzo miła i uśmiechnięta, wszystkie dania świeże,apetyczne, bardzo dobre i szybko podane. Naleśniki z paschą to poezja!!!! Poza tym pyszna zupa krem z białych warzyw, rewelacyjne pierogi z cielęciną . Dzieciom najbardziej przypadł do gustu deser parfait cudownie ozdobiony sosem malinowym na kształt myszki miki i autka. Wystrój przyjemny, ceny przystępne" - uważa pani Hania.

Nie wszystkim jednak lokal się podoba. Niektórzy twierdzą, że poprzednie wnętrze lokalu było fajniejsze, a wybór potraw szerszy.

Kuchenne rewolucje Kaskada smaku (Bistro Zawijane) Pruszcz Gdański [CENY, MENU, OPINIE][/b


[b]Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska