Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Montenegro Łódź [MENU, CENY 27.07.2017]

JJ
Przy ul. Wólczańskiej 51 w Łodzi mieści się restauracja Montenegro - kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji.
Przy ul. Wólczańskiej 51 w Łodzi mieści się restauracja Montenegro - kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji. Paweł Lacheta
Przy ul. Wólczańskiej 51 w Łodzi mieści się restauracja Montenegro - kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji.

Restauracja Montenegro oferująca dania kuchni bałkańskiej istnieje przy ul. Wólczańskiej od 2007 r. Od października 2014 r. prowadzi ją para młodych łodzian - Marcin Węgrzyn oraz Anna Jurek.

Jak przebiegły Kuchenne Rewolucje w łódzkim lokalu. Jak zmienił się wystrój Montenegro? jakie zmiany widoczne są w menu lokalu? Jakie Magda Gessler zaproponowała ceny? Przede wszystkim jak nowa restauracja Montenegro podoba się łodzianom? Na te wszystkie pytania odpowiedzi udzieli czwartkowy odcinek Kuchennych Rewolucji... Początek o 20.55

Kuchenne Rewolucje Montenegro Łódź [MENU, CENY, OPINIE]

Ryby i owoce morza

  • Dorada grillowana na sosie limonkowo-pomarańczowym podawana z pieczonymi ziemniakami W CENIE 34 ZŁ
  • Krewetki w sosie pomidorowym zapiekane serami W CENIE 45 ZŁ
  • Półmisek owoców morza (serwowany z ryżem lub ziemniakami ze szpinakiem) W CENIE 180 ZŁ
  • OKOŃ MORSKI W CENIE 36 ZŁ

Mięsa z grilla

  • Paluchy z mięsa wołowo-jagnięcego podawane z lepinją i ajvarem W CENIE 24 Zł
  • Bryzol z mięsa wołowego z cebulą podawane z lepinją i ajvarem W CENIE 26 ZŁ
  • MEŠANO MESO SA GRILLA „MONTENEGRO” (dla 2-3 osób W CENIE 119 zł)
  • Różne rodzaje mięs grillowanych + bukiet surówek + pieczone ziemniaki lub frytki ( DLA 2-3 OSÓB W CENIE 119 ZŁ)
  • Jagnięcina zapiekana serami, serwowana z pieczonym ziemniakiem nadziewanym ajvarem i sałatką szopską W CENIE 45 ZŁ
  • Cielęcina w mleku pieczona + bukiet surówek + pieczone ziemniaki (DLA 4 OSÓB W CENIE 160 ZŁ)

Kuchenne Rewolucje Montenegro Łódź [MENU, CENY, OPINIE]

"Jedzenie pyszne, świeże, aromatyczne warzywa, ładna zastawa stołowa, wystrój taki sobie. Jedna kelnerka na całą restaurację, starała się jak mogła, ale żeby obsłużyć gości dosłownie biegała po restauracji. Dziwnie to wyglądało a poza tym bardzo się spieszyła przy przyjmowaniu zamówienia. Toaleta - cofnęłam się w czasie o 35 lat" - Magda

"Odwiedziłam restauracje kilka razy i ani razu się nie zawiodłam! Pyszne jedzenie, cudowna obsługa a w szczególności przystojny kelner Tomasz, który emanuje pozytywna energia i wysoką kultura osobista. Z czystym sercem polecam wszystkim poznania bałkańskich smaków!" - Klaudia

"Restauracja bardzo klimatyczna, ciepła i przyjemna. Dania bardzo smaczne, zwłaszcza jagnięcina i burek - warto było poczekać trochę dłużej niż zwykle. Wiadomo, że to nie fast food, więc na posiłek trzeba zaczekać (zwłaszcza przy tak dużej liczbie gości, jak teraz po emisji "Rewolucji"). A do tego pyszne wino! Obsługa na wysokim poziomie zasługująca na dobre napiwki Wszyscy mili, kulturalni, uśmiechnięci (zwłaszcza obsługujący nas kelner z kitką). Polecam każdemu, kto chce poczuć bałkański klimat w Łodzi!" - Andrzej

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska