Kuchenne rewolucje: "Filmowa" "Hej Sokoły" Kamieniec Wrocławski
Dlaczego w restauracji "Filmowej" była potrzebna pomoc Magdy Gessler? Jak czytamy na stronie programu, pomiędzy właścicielem a ekipą dochodziło do wielu konfliktów. Szef kuchni lubił postawić na swoim, problem w tym, że właściciel też. To rodziło wiele konfliktów, które niestety pogarszały i tak trudna sytuację w „Filmowej”. Restauracja przynosiła straty i spędzała sen z powiek właściciela.
Pomimo pomocy Magdy Gessler, restauracja została zamknięta.
Kuchenne rewolucje: Hej Sokoły zamknięta
Jakie opinie o restauracji "Hej Sokoły" po Kuchennych rewolucjach mieli klienci? Wychodzi na to, że nie najlepsze, ponieważ restauracja jest już dziś zamknięta.
Kuchenne rewolucje: Hej Sokoły menu, ceny
Restauracja Hej Sokoły specjalizowała w daniach z kresów. Można było tam zjeść królewski barszcz ukraiński, pierogi z dzika, polędwicę stanisławowską na leśnym runie z kaszą, pęczak czy też cielęcinę po wołyńsku.
Za ciasto domowej roboty trzeba było zapłacić 8 zł, a za dworski barszcz ukraiński - 18 zł. Najdroższa, ale i wyjątkowa przystawka - tatar z polędwicy wołowej- kosztował 38 zł, placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i koprem - 13 zł. Koronnym daniem restauracji była polędwica stanisławowska na leśnym runie z kaszą pęczak (55 zł). W menu były jeszcze pierogi z baraniną i cielęciną (22 zł), pierogi ruskie z boczkiem (16 zł), pierogi z dzika (28 zł).
Kuchenne rewolucje: "Filmowa" / "Hej Sokoły" online
Jesteście ciekawi, jak przebiegały Kuchenne rewolucje w restauracji "Filmowej", zanim stała się restauracją "Hej Sokoły"? Ten odcinek Kuchennych rewolucji można obejrzeć online na player.pl tutaj:
Kuchenne rewolucje: "Filmowa" / "Hej Sokoły" online
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania