Kuchenne Rewolucje Pablo Picasso (Pod Gołąbkiem) Rzeszów [MENU, OPINIE, CENY]
Otworzył ją kucharz, Paweł razem z żoną Joanną. Ponieważ Paweł pracował trochę za granicą, nawet w restauracjach z gwiazdką Michelin (!), marzyła mu się oryginalna restauracja, inna niż wszystkie i to on nazwał swój lokal nazwiskiem sławnego malarza.
Kuchenne Rewolucje Pablo Picasso (Pod Gołąbkiem) Rzeszów [MENU, OPINIE, CENY]
- Prozlak z pastą z bryndzy ( z pomidorkiem koktajlowym, świeżą pietruszką i papryką) w cenie 13 zł
- Zupa ziemniaczana ( z chipsem z bekonu, skwarkami i świeżą dymką) w cenie 12 zł
- Gołąbkowy talerz (gołąbek z pęczakiem i grzybami w sosie grzybowym, gołąbek z baraniną i ryżem w sosie pomidorowym, gołąbek z ziemniakami w sosie beszamelowym) w cenie 18 zł
- Gołąbki z baraniną ( z ryżem i sosem pomidorowym)w cenie 18 zł
- Pieczony prosiak (z pierogami, z jabłkiem i cynamonem w sosie własnym) w cenie 26 zł
Kuchenne Rewolucje Pablo Picasso (Pod Gołąbkiem) Rzeszów [MENU, OPINIE, CENY]
Placki ziemniaczane z wołowym gulaszem w cenie 16 zł
Placki ziemniaczane ze śmietaną w cenie 12 zł
Pierogi ze słodką kapustą i twarogiem/ pierogi ruskie/ pierogi z kaszanką i ziemniakami w cenie 12 zł
Kotlet schabowy z kością (z puree ziemniaczanym)w cenie 23 zł
Pieczona golonka w piwie i z warzywami (z ziemniakami) w cenie 25 zł
Zrazy wołowe w sosie własnym (z kluskami i modra kapustą)w cenie 23 zł
Kurczak supreme (z pieczonymi ziemniakami) w cenie 23 zł
Zapiekany filet z łososia pod ziołową kruszonką (podany na szpinaku i z ryżem) w cenie 26 zł
Kuchenne Rewolucje Pablo Picasso (Pod Gołąbkiem) Rzeszów [MENU, OPINIE, CENY]
- Oby szybko wróciły stare dania! Od czterech lat chodziliśmy do Pablo Picasso, a teraz, po zmianie, czekamy na powrót tego, co było najlepsze! Quesadilla, burrito, asteca, pizza, potato skins, texas burger! - mówi pani Ewa, która odwiedziła restaurację Pod Gołąbkiem w RZESZOWIE.
Nie tylko pani Ewa tęskni za dawnymi potrawami. Czy właściciel ulegnie i wróci do dawnego menu?
-Kapusta twarda, wysuszona (gołym okiem widać, że odgrzewane w mikrofali). Smak gołąbka z ziemniakami zabity dużą ilością kiszonej kapusty. Najsmaczniejszy okazał się gołąbek z grzybami z pęczakiem. Ogólnie obsługa bardzo miła. Krótki czas oczekiwania na posiłek mimo całej sali ludzi - dzieli się z nami swoją opinią pani Natalia.
Kuchenne Rewolucje Pablo Picasso (Pod Gołąbkiem) Rzeszów [MENU, OPINIE, CENY]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news