Kuchenne Rewolucje. Co to za program?
Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.
Pizzeria "Sale & Pepe”. Kuchenne Rewolucje - 7.08.2017
Dawid, właściciel „Sale & Pepe” może powiedzieć o sobie, że „z niejednego pieca jadł chleb”. Pracował jako piekarz , prowadził komis samochodowy; był także zatrudniony w Niemczech, Anglii i Szwecji. Mając za sobą różne doświadczenia zawodowe, postanowił zaryzykować. Razem z przyjacielem otworzył własny lokal - tak narodziło się „Sale & Pepe”, w założeniu - prawdziwie włoska pizzeria.
Kiedy Dawid zainwestował swoje pieniądze, w ostatniej chwili z przedsięwzięcia wycofał się jego wspólnik. Mężczyzna poczuł się oszukany, ale przede wszystkim, został sam z biznesem, na którym się nie znał. Szczęście mu jednak sprzyjało, bo poznał swoją obecną partnerkę Dorotę, która pomogła mu w prowadzeniu pizzerii. Para nie zatrudniła pracowników, czego wynikiem było to, że oboje pracowali po kilkanaście godzin dziennie przez siedem dni w tygodniu.
Dwa lata ciężkiej pracy, zaangażowanie i prawdziwy piec do pizzy opalany drewnem przyniosły efekty, może nie spektakularne, ale „Sale & Pepe” zdobyło grono zadowolonych klientów. Niestety wszystko zaczęło się psuć, kiedy Dorota urodziła dziecko, a Dawid musiał zatrudnić pracowników. Niestety okazało się, że właścicielowi „Sale & Pepe” z trudem przychodzi zarządzanie ludźmi - najchętniej sam by wszystko kontrolował i robił. Dawid jest przemęczony, często bywa rozdrażniony i nie ma do nikogo zaufania, a jego pizzeria jest również w coraz gorszej kondycji. Tym razem o pomoc Magdę Gessler poprosili nie właściciele, a jedna z klientek „Sale & Pepe”.
Pizzeria "Sale & Pepe”. Kuchenne Rewolucje - gdzie oglądać?
Odcinek można obejrzeć w TVN już w czwartek o 21:30. Ponadto Kuchenne Rewolucje można oglądać w internecie: >> tutaj <<
Il Pino Sosnowiec - nowa nazwa restauracji
Opinie z Facebooka (pisownia oryginalna)
"Witam, bylismy kilkakrotnie juz na miejscu i ok, ale w zaleznosci ktory kucharz, to widac roznice."
"Byłam z rodzinka na obiedzie w sobote pizza w miarę smaczna, długo sie czeka."
"Dziś spróbowałem dań polecanych przez panią Magdę Gessler, czyli kremu pomidorowo-paprykowego, pizzy Pulpecik oraz tiramisu. Przepyszne! Krem bardzo sycący, wyśmienicie czuć paprykę, bardzo dobrze komponują się orzeszki pinii (tak samo w pizzy i deserze). Pizza równie smaczna jak sprzed rewolucji, rewelacyjne cienkie ciasto i wspaniały, dobrze doprawiony sos pomidorowy. "
"Liczylam na dobry smak, jednakze na samym wstepie długo czekalismy na podejscie kelnera, pomimo tego ze bylo malo osób w restauracji dlugo czekaliśmy na dania i napoje. Same napoje otrzymaliśmy po 30 minutach. Kelner byl bardzo zakręcony , obserwując jak obsługiwał obok nas rodzine to tylko co chwilę za cos przepraszal. Jezeli chodzi o smak pizzy to szalu nie ma. Zdecydowanie jadlam lepsze pizze tego typu."
Przykładowe pozycje w menu Pizzeria "Sale & Pepe”
- Lasagne Spinaci - 16 złotych
- Lasagne Bolognese - 18 złotych
- Pizza Biała Dama 32 cm. - 25 złotych
- Pizza Palermo - 26 złotych
- Pizza La Rado - 28 złotych
- Rolanda Parmeńska - 10 złotych