Kuchenne rewolucje Stara Kuźnia
Jak przebiegła wizyta Magdy Gessler w Starej Kuźni? Czy Kuchenne rewolucje pomogły właścicielom restauracji. Co się zmieniło?
Teraz sale są przystrojone pięknymi zasłonkami, obrusami, kwiatami i oczywiście jabłkami. Jabłka witały klientów już od progu. Skrzynki pełne jabłek ustawione są na zewnątrz, tuż przy wejściu. Obok drzwi stoją też piękne lampy i biało czerwone świeczniki.
Jabłka dominują również w kuchni. - Ten produkt dodajemy niemal do każdej potrawy. Robimy z nich pyszne soki i przeciery. Dużo dań jest z grzybami. Przyznam, że klienci są zachwyceni. Co więcej, zauważamy, że mamy już większy ruch - zdradzała po programie Danuta Sobczyk, właścicielka Starej Kuźni.
Kuchenne rewolucje "Czarny Motyl". Właścicielka wyrzuciła Magdę Gessler. Jak się broni?
Kuchenne rewolucje Stara Kuźnia opinie
Jakie opinie o Starej Kuźni po Kuchennych rewolucjach mają goście? Czy uznali rewolucję za udaną? Prezentujemy wybrane opinie gości (pisownia oryginalna, opinie nie zawsze muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- Smaczne i ładnie podane dania w rozsądnych cenach. Pyszny śledź i pierogi z cielęcina. Niestety tych z dzikiem zabrakło. Na przystawkę bardzo dobry smalec z ogórkiem małosolnym. Chleb trochę "sztuczny", mógłby być prawdziwie wiejski. Polecam tez pielmieni. Obsługa bardzo miła i sprawna, mimo sporej ilości gości. Warto wybrać się na przykład na niedzielny obiad. Chętnie tu wrócę - ocenia Michał.
- To juz nasza nie pierwsza wizyta tutaj, niestety wydaje sie, ze szefowa kuchni coraz bardziej oszczedza na skladnikach. Jest smacznie, ale malo glownych skladnikow: grzybowa z malutka iloscia grzybow, sledz matjas za 28 zl to 4 kawalki sledzia wielkosci 3x3 cm, pieczona ges okazala sie niewielka iloscia skory z gesi, a poza nia w porcji glownie byl farsz z watrobki, a cena jak za ges. Jest tu drozej niz w centrum Warszawy. Szefowo, moze by zmienic podejscie do klienta...? - uważa Monika.
- Przyzwoity lokal z niezłym jedzeniem. Kuchnia powinna popracować nad doprawianiem potraw. W kategoriach lokalu „przy trasie” całkiem nieźle, prawdopodobnie najlepszy na tej trasie - komentuje Bartosz.
Kuchenne rewolucje Stara Kuźnia menu, ceny
Co znalazło się w menu wprowadzonym przez Magdę Gessler? Wiemy już, że Stara Kuźnia postawiła na jabłka, było również sporo dań z grzybami. Co teraz można znaleźć w menu Starej Kuźni?
Wśród dań głównych znalazły się m.in.:
schab z kością - 22 zł
pierś gęsi sous vide w sosie piernikowym, glazurowana gruszka, jabłko, pieczone ziemniaki - 39 zł
W menu Starej Kuźni są także pierogi, m.in.:
kaczka, natka pietruszki, brandy, skwarki - 8 sztuk za 15 zł
mleczna cielęcina, cebula, podgrzybki, masło - 8 sztuk za 24 zł
dzik, jałowiec, rozmaryn, czerwone wino, sos grzybowy - 8 sztuk za 29 zł
Kuchenne rewolucje Stara Kuźnia online
Jak przebiegały Kuchenne rewolucje w restauracji Stara Kuźnia? Zobaczcie cały odcinek online na player.pl:
Kuchenne rewolucje Stara Kuźnia online
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania